YEREL HABERLER - 13 Ocak 2014 Pazartesi 19:03

Geomatik Mühendisliği İleri Araştırmalar Laboratuvarı Açıldı

A
A
A
Geomatik Mühendisliği İleri Araştırmalar Laboratuvarı Açıldı

BEÜ Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan İleri Araştırmalar Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.
Geomatik Mühendisliği Bölümü binasında bulunan laboratuvarın açılış toplantısına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven, Prof. Dr. Orhan Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende, Belediye Fen İşleri Müdürü Ogan Köktürk, ERDEMİR Ar-Ge Birimi temsilcileri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Geomatik Mühendisliği alanında ulusal ve uluslararası boyutta önemli projelere imza atan Üniversitemizin sürdürdüğü araştırma ve uygulama çalışmaları yeni oluşturulan bu laboratuvar ile hız kazanacak. İleri Araştırmalar Laboratuvarı, hava fotoğrafları ve uydu görüntülerinden 3 boyutlu harita üretimi ve analizleri, röleve çalışmaları, uydu konumlama ve görüntüleme teknolojileriyle yeryüzünün konumsal analizi ve zamansal değişimlerin izlenmesi, yerkabuğu hareketlerinin izlenmesi, afet yönetimine yönelik çalışmalar, Coğrafi Bilgi Sistemi analizleri, atmosferik değişimlerin izlenmesi, deniz, göl ve akarsulardaki değişikliklerin izlenmesi, tarım ve orman arazilerinin izlenmesi gibi başlıklarda hizmet verecek. Bu laboratuvarda alan çalışmaları için büyük öneme sahip donanımlar ve yazılımların yanı sıra insansız hava aracı modelleri de yer alıyor” dedi.
Yeni hizmete giren laboratuvarın açılış kurdelesini protokol üyeleri ile birlikte kesen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı konuşmada, “Bülent Ecevit Üniversitesi, geniş bir yelpazede sürdürdüğü bilimsel araştırma çalışmalarını, teknik olanaklarını geliştirerek sürdürüyor. Bugün hizmete açacağımız İleri Araştırmalar Laboratuvarı da Geomatik Mühendisliği alanında önemli araştırmalar yapacağımız bir ortam. Üniversitemize, Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Laboratuvarın oluşturulmasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, onlara teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışın ardından Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve bölüm öğretim elemanları konuklara laboratuvardaki cihazların çalışma sistemleri hakkında bilgi verdi. Açılış, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Balaban’a borçlanma yetkisi verildi Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 26 madde görüşüldü. Toplantı öncesi meclis üyelerine seslenen Başkan Balaban, salonda eksiklik olarak gördükleri Gazi Mustafa Atatürk’ün portresini astıklarını söyledi. Balaban yaptığı konuşmada, “Geçen toplantıda gördüğümüz bir eksiklik vardı salonda. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin olmaması. Onu da astık. Bu konunun gereğini meclis olarak yapmış olalım” dedi. Toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyetine 5 asil, 5 yedek; Türkiye Belediyeler Birliği’ne bir asil, bir yedek; Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne bir asil bir yedek üyenin seçimi yapılırken; daha önce üyelikten çıkılan Ege Belediyeler Birliği’ne yeniden üye olunarak bir asil bir yedek üyenin seçilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararıyla Sosyal Konutlar Müdürlüğü ve Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nün kaldırılması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 4 Haziran saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.