YEREL HABERLER - 07 Şubat 2014 Cuma 00:28

Çaycuma Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

A
A
A
Çaycuma Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi 2014 yılı Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve amirler katıldı. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından gündemdeki maddelere geçilmeden önce Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Vadi Belediye başkanları olarak Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı.
Gülşen, "Biz bugün, son günlerin gündemi olan göreve geldiğimiz günden bu tarafa sürekli takip ettiğimiz. Hiç bir zaman seçim yatırımı bile düşünmeden görev ve vazife sorumluluğu altında, Filyos Limanımızı Belediye olarak çok iyi takip ettik. Bire bir sorunların çözülmesi noktasında çok büyük takip ve gayretlerimiz olmuştur. Sonuç olarak yılbaşı itibariyle limanımız Yüksek Planlama Kurulundan Bakanlar Kurulu kararıyla daha sonrada Resmi Gazete de yayınlanmak kaydıyla, Cumhurbaşkanımızın imzasıyla en son 140 Milyon 600 Bin lira bir ödenek çıkartılması noktasında, 2014-2017 yılı yatırım programına alınmıştır. Bu bir gerçek realitedir. Resmi Türkiye Cumhuriyetimizin, devletimizin gerçek yatırımıdır. Geçen hafta Ankara’ya ihalenin bir an önce yapılması noktasında gittiğimizde, bize yılın ilk çeyreğinde yapılacağını söylemişlerdi. Bu gün itibariyle saat 10.30 da Ulaştırma Bakanlığı Alt yapı ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Sayın Metin Tahan beyle Özcan Ulupınar ve 4-5 Belediye Başkanım, İlçe Başkanımla son durumu öğrenme adına 45 dakikalık bir toplantı yaptık. Bu gün ilçemize çok mutlu döndük. İlçemiz ve Bölgemiz adına Ülkemiz adına bir hafta içerisinde kaba ihale kararı bildirmek kaydıyla muhtemelen tabi ki Nisan'dan evvel ihalesi Resmi ve Yasal baz da Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılacağını söylediler. Yani 30 veya 40 gün sonra muhtemelen yapılma durumu var. Şu anda bu noktaya gelmesinde gerçekten Bakanlık yetkililerimizin Çaycuma ve Zonguldak'ta ki bürokrasimizin, hepimizin çok büyük gayretleri oldu. Böyle bir dev yatırım yıllardan sonra hayata geçmesi noktasında bizleri hepimizi mutlu etmiştir. Halkımızın. Umut kapısı olmuştur. Bu gün aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk bey ile görüştük. Yaklaşık bir saat toplantımız vardı. Orada Danıştay’a 7 günlük itiraz süresini kullandıklarını, 30 günlük cevap hakkı olduklarını, bu cevap hakkında Bakanlık ve Başbakanlık nezdinde, Zonguldak Valiliği nezdinde yapılan evrak ve tutanakları Danıştay ‘a sunma noktasında hazırlıklar yapıldığını bize söylediler" dedi.
Daha sonra gündeme geçilerek, 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. maddesine istinaden Belediye Meclisinin tatil olacağı ay görüşülerek katılımcıların oy birliği ile Ağustos ayı tespit edildi. Belediye Zabıta ve İtfaiye personelinin 2014 yılı aylık maktu çalışma ücreti belirlenerek oy birliği ile kabul edildi. Kaymakamlık Makamının 83 sayılı yazılarına istinaden Belediye Meclis üyeleri arasından Mustafa Topcu, tüketici hakem heyeti üyeliğine oy birliği ile seçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 30 Ocak 2014 tarih ve 29 sayılı yazısında bahse konu Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile açıklanan gelir tarifesi görüşülerek, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Başkanlık Makamının 30 Ocak 2014 tarih ve 10 sayılı yazısında bahse konu sosyal tesislerin bünyesinde bulunan oyun parkının kuzey cephesindeki 2 adet tek katlı binanın yıkılması görüşülerek,oy birliği ile kabul edildi. Başkanlık makamının 30 Ocak 2014 tarih ve 11 sayılı yazısında bahse konu doğalgaz firması ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi görüşülerek oy birliği kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 04 Şubat 2014 tarih ve 116 sayılı arsa satış konulu yazısı görüşülerek, oy birliği ile encümene yetki verildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 4 Şubat 2014 tarih ve 117 sayılı İmar Planı değişikliği konulu yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 04 Şubat 2014 tarih ve 118 sayılı imar planı tadilatı konulu yazısı görüşülerek, oy birliği ile imar komisyonuna havale edilmiştir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.