YEREL HABERLER - 05 Mart 2014 Çarşamba 16:59

Çaycuma'da Chp'li Kadınlardan Seçim Turu

A
A
A
Çaycuma'da Chp'li Kadınlardan Seçim Turu

CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanlığı, yaklaşan yerel seçimler öncesi ev ziyaretleri yaparak vatandaşlardan destek istiyor.
CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Güliz Aktaş, ekibiyle beraber ev ziyaretlerinin yanı sıra toplantılarının oldukça yoğun olduğunu söyleyerek, “Biz belediye başkan adayımızla, ilçe başkanımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, meclis üyelerimizle kısacası CHP Çaycuma ailesiyle bir bütün, birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Bu birlik ve beraberlik bizi son güçlü kılıyor. Moralimiz yüksek, inancımız büyük ve enerjimiz son derece iyi. Bu sinerjimizle herkesi, tüm seçmenlerimizi varlık içinde, birlik içinde ve özgür biçimde CHP ailesine davet ediyoruz. CHP ailesi kocaman. Her geçen gün daha da büyüyor. Daha da büyüyecek. Tüm seçmenlerimize ulaşmaya az kaldı. Onlara ulaşmak ve onları ailemize davet etmek kadar bizleri mutlu eden bir şey yok. Hepimiz görevimizin huzurunu ve mutluluğunu yürekten yaşıyoruz.” diye konuştu.
CHP'li kadınlarla birlikte seçim gezisi yapan Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı, gençlerin coşkulu karşılamaları karşısında mutluluğunu ve heyecanını gizleyemedi. Seçim aracıyla sürdürdüğü geziler sırasında gençlerin davullarla aracın önünü kesip tezahüratlarda bulunması Kantarcı’yı duygulandırdı. Gençlerden oluşan coşkulu kalabalığa kayıtsız kalmayan Kantarcı, çok duygulandığını ve mutlu olduğunu söyleyerek, “Gençlere teşekkür ediyorum. Onlar toplum en değerli hazineleri. Gençler için yapamayacağım bir şey yoktur. Onları çok seviyorum.” diyerek duygularını paylaştı. Gençlerin davullar eşliğinde Kantarcı’ya olan desteği ve ilgisi dakikalarca sürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.