YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 13:33

Alaplı Eml Türkiye Şampiyonası’nda

A
A
A
Alaplı Eml Türkiye Şampiyonası’nda

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi güreş takımı Amasya’da düzenlenen 15-16 yaş serbest, grekoromen grup birinciliği müsabakalarında dereceye girerek Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Okul Spor Faaliyetleri 2013 - 2014 sezonu programı doğrultusunda 13 ve 16 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen güreş 15-16 yaş serbest, grekoromen grup birinciliği müsabakaları Amasya’da yapıldı.
17 il, 35 takım ve illerinde derece elde eden 311 güreşçinin katıldığı müsbakalara Zonguldak ilini temsilen 15 güreşçi katıldı. Alaplı ilçesinden 5, İl Merkezinden 8 ve Çaycuma ve Kdz. Ereğli ilçesinden bir güreşçinin katıldığı müsabakalarda Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Saffet Gültekin 85 kilo serbest güreş kategorisinde Bölge 3 üncüsü olurken Saffet Gültekin kazandığı bu derece ile Zonguldak İlini 26-29 Nisan tarihlerinde Balıkesir-Gönen ilçesinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında temsil etmek hakkını kazandı
Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş “Bu yıl düzenlenen 17-18 yaş ve 15-16 yaş kategorilerinde 2 öğrencimiz bölge 3.üçüncüğü kazanmıştır. Bölge şampiyonalarına katılan 2 öğrencimizden Fatih Tığlı 17-18 yaş grubunda Saffet Gültekin 15-16 yaş kategorisinde kilolarında bölge 3.üncüsü olarak hem ilimizin hem de ilçemizin gururu olmuşlardır. Her 2 öğrencimizi de başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca diğer öğrencilerimizi de okulumuzu ve ilçemizi temsil adına ellerinden gelen gayreti gösterdikleri için tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu başarı çıtası daha da yükselecektir. Öğrencilerimize Türkiye şampiyonasında başarılar diliyorum. Ayrıca bu başarıda emeği geçen öğretmenimiz Necdet Yiğit, Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, Güreş Antrenörü Yasin Şahin Beye çok teşekkür ediyorum” dedi.
(HH
Bunlar Da İlginizi Çekebilir