YEREL HABERLER - 12 Nisan 2014 Cumartesi 12:30

Öğretmen Adayları Köy Okulunun İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Kermes Düzenledi

A
A
A
Öğretmen Adayları Köy Okulunun İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Kermes Düzenledi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencileri Dedeler Köyü’nde ki Şehit Noyan Aydın Anaokulu’nun ihtiyaçlarını karşılamak için kermes düzenlediler.
EEF Okul Öncesi Öğretmenliği 2. Öğretim 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında Dedeler Köyü’nde ki Şehit Noyan Aydın anaokulunun ihtiyaçlarını karşılamak için Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda kermes düzenledi. Öğretmen adayları Büşra Kılıç, Güldane Düzenli, Songül subaşı, Rabia Şafaklı, Damlanur Özdemir ve Canan Tekin evlerinde hazırladıkları gözleme, mantı, tatlı ve salata gibi yiyecekleri satışa sundular.
Kermesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında 5 arkadaşı ile birlikte düzenlediklerini söyleyen Büşra Kılıç, amaçlarının ders notu almaktan ziyade ortaya faydalı bir iş çıkartmak olduğunu ifade etti. Dedeler Köyü’nde tespit ettikleri Şehit Noyan Aydın İlkokulu’nun eşyalarının yenilenmesi için gelire ihtiyaç duyduklarını dile getiren Kılıç “Ben ve grup arkadaşlarım olarak topluma hizmet uygulamaları dersi adı altında bir proje yürütüyoruz. Projemizin adı “minik adımlara büyük umutlar.” Bu kermesi düzenlemekteki amacımız Dedeler köyündeki Şehit Noyan Aydın İlkokulu bünyesinde bulunan ana sınıfımızın eksikliklerini gidermek ve eşyalarını yenilemek. Bunun için bir maddi gelire ihtiyacımız vardı ve böyle bir kermes düzenlemeye karar verdik. Kermesteki malzemelerin yarısını beraber hazırladık ve yarısı o okulun ailelerinden geldi. Buradaki amacımız çocuklara çok daha iyi bir eğitim hayatı sağlamaktır. Burada arkadaşlarımla beraber çalışarak farklı yerlerle de iletişim kurarak projemizi sürdürüyoruz . Bu kermes, projemizin sadece küçük bir adımı, küçük bir dalı diyelim. Arkadaşlarıma emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bize bu zamana kadar yardımcı olan herkese çok teşekkürlerimizi sunuyoruz tüm arkadaşlarım adına. Projemize destek veren herkese teşekkürler.
Muhtemelen Mayıs’ın 2.haftası civarında biz buradaki maddi geliri toplayarak oyuncakları ve eşyaları tedarik edeceğiz. Eğitim amaçlı oyuncakları. Mayıs’ın 2. haftası okula yerleştirmeyi ve okulu düzenlemeyerek açılış yapmayı düşünüyoruz arkadaşlarımızla beraber. İnşallah planlarımız aksamadan bu şekilde gider” dedi.
Üniversiteli öğretmen adaylarının anaokulu için düzenledikleri Kermes’e Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Acar ile vatandaşlar da yiyeceklerden satın alarak destek verdi.
(VK
Bunlar Da İlginizi Çekebilir