ASAYİŞ - 16 Mart 2012 Cuma 11:59

SAHTE EHLİYET OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 26 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

A
A
A
SAHTE EHLİYET OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 26 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nce 8 ilde eşzamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 26 kişi Kdz. Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.
Kdz. Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, “örgüt kurmak ve yönetmek”, “örgüte üye olmak”, “mühürde ve resmi belgede sahtecilik”, “nitelikli dolandırıcılık”, “başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak”, “bilişim sistemine girmek”, “suç eşyasının satın alınması”, “sahte belge düzenlemek”, “sürücü belgesini almayı kolaylaştırmak”, “müştekilerin kimlik bilgilerini ele geçirmek” suçlamalarıyla, Zonguldak, Denizli, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Afyon, Tekirdağ ve İstanbul illerinde toplam 130 kişiyi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda ise, 20 şüphelinin firarda olduğu kaydedildi. 26 kişi Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Sorgularının ardından N.G. ile birlikte; M.G., H.Ç., K.İ., M.Ö., Ö.S., N.A., E.G., İ.V.O., G.K., K.A., H.K., M.D., S.Y., D.A., U.Ş., S.T., H.E., E.H., E.S., O.K., Y.B., T.B., Ü.A ile birlikte, çarşamba günü yakalanan T.Y. ve kendi isteğiyle teslim olan M.S., tutuklama talebi ile adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Suat Çakır: "Kupayı kazanıp yeniden Avrupa’ya gitmek istiyoruz" Samsunspor İcra Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Suat Çakır, Trendyol Süper Lig’de 5’incilik hedefinin puan farkı nedeniyle zorlaştığını belirterek, gelecek sezon da Avrupa kupalarında yer alabilmek için Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmayı amaçladıklarını söyledi. Samsunspor, bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da temsil ederken, UEFA Konferans Ligi’nde adını son 16 turuna yazdırdı. Kırmızı-beyazlılar, gelecek sezon da Avrupa kupalarına katılmanın hesaplarını yaparken, gözünü Ziraat Türkiye Kupası’na çevirdi. Samsunspor Basın Sözcüsü Suat Çakır, yarın oynanacak Antalyaspor karşılaşmasını kazanarak grup aşamasını lider tamamlamak istediklerini ifade etti. "Ligde 5.’lik zor, Türkiye Kupası’nı kazanıp, Avrupa’ya gitmek istiyoruz" Avrupa kupalarına katılmak için Türkiye Kupası’nı önemsediklerinin altını çizen Çakır, "Antalyaspor’un kupada iddiası yok. Son maçlarına U19 oyuncular ağırlıkla çıkıyorlar. Bizim için Türkiye Kupası önemli çünkü Avrupa’ya gitmenin en kısa yolu kupa görünüyor. Çünkü ligde 5. ile puan farkı 10’a çıktı. Hedefimiz ligde yine 5’incilik ama yetişebilmemiz zor. Kupada hedef daha kolay görünüyor. İnşallah Türkiye Kupası’nda grubu lider olarak bitirip, çeyrek final, yarı final ve sonrasında kupayı kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz" dedi. Uzun süredir tedavileri devam eden ve yeni sakatlanan futbolcuların sağlık durumu hakkında da bilgi veren Suat Çakır, "Jaures Assoumou son lig maçında sağ diz iç yan bağlarından 3. derece yırtık olacak şekilde sakatlandı. Tedavisine başlandı ama en az 8 hafta sahalardan uzak kalacak. Emre Kılınç, Afonso Sousa ve Tanguy Coulibaly’nin uzun süren tedavi dönemi bitti. Atletik performans hocası ile çalışıyorlar. Bu 3 oyuncumuz da takıma katılacak. Fizik olarak hocanın ’tamam’ dediği zaman takıma katılacaklar. Olivier Ntcham’ın Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor. Son lig maçında sakatlanan Celil Yüksel’de bir problem yok. Zeki Yavru’nun da aldığı darbe sonrasında dizinin arkasında ödem oluştu. Onun da tedavisi devam ediyor ve Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor" diye konuştu. Öte yandan son olarak 23 Ekim’de oynanan Dinamo Kiev maçında sakatlanan Tanguy Coulibaly, 133 günün ardından Antalyaspor maçıyla kadroya girecek. Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. ve son haftasında yarın saat 20.30’da deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Kupada Samsunspor 3 maçta topladığı 9 puanla lider konumda bulunurken, Antalyaspor ise 0 puanla son sırada yer alıyor.
Burdur Uygulama noktasına gelmeden sürücü değiştirdi, kendisi itiraf etse de kamera kaydı istedi Burdur’da uygulama noktasına gelmeden sürücüsü değiştirerek cezadan kaçmaya çalışan genç, sürücü değiştirdiklerini itiraf etse de kamera kaydına bakmak istedi. Kamera kaydı olmadan ceza kesilmesi konusunda ısrar eden sürücünün ehliyetinin 3 kez alkollü araç kullanmaktan geri alındığı tespit edilirken 200 bin lira idari para cezası uygulandı. Olay, gece saatlerinde Burdur-Isparta kara yolunda bulunan uygulama noktasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, O.G. (25) 15 EU 711 plakalı hafif ticari araç ile seyir halindeyken uygulama yapan polis ekiplerini gördü. Bunun üzerine uygulama noktasına gelmeden sürücü değiştiren O.G., polis ekiplerin dikkati sayesinde fark edildi. Aracı yanındaki ehliyetli kişinin yorgunluğundan dolayı kendisinin sürdüğünü ve polis ekiplerini görünce sürücü değiştirdiklerini kabul eden O.G., kamere kaydı olmadığı için polis ekiplerinin ceza kesemeyeceğini savundu. Daha sonrasında O.G., sürücüsünün uykusu geldiği için aracı kendisinin sürdüğünü söylese de cezadan kaçamadı. Yapılan kontrolde O.G.’nin ehliyetinin 5 yıl içerisinde 3. kez alkollü araç kullanmaktan el konulduğu tespit edilirken O.G.’ye 200 bin lira, aracın sahibine de 40 bin lira idari para cezası uygulandı. O.G., ilk olarak ceza tutanağını inceledi. Bu sırada 200 bin lira ceza yediğini görünen ehliyetsiz sürücü, ceza tutanağını imzalamadan yoluna devam etti.