GÜNDEM - 21 Ocak 2026 Çarşamba 15:22

BEUN Devrek MYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yeni akademik yıl değerlendirildi

A
A
A
BEUN Devrek MYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yeni akademik yıl değerlendirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.


Devrek Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen toplantıya; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Kazkondu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zor, Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Karaelmas, müdür yardımcıları ve akademisyenler katıldı.


Toplantının açılışında Müdür Doç. Dr. İhsan Kazkondu, 2024-2025 Akademik Yılı’nda yapılan faaliyetler üzerine genel bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Kazkondu, sunumunda; 2025-2026 Akademik Yılı’nda yapılacak olan çalışmalar, yeni akademik yıl planı, akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları, meslek yüksekokulunda tamamlanan, devam eden bilimsel ve sosyal projeler ile akademik çalışmalar hakkında detaylı bilgi aktardı. Ayrıca Kazkondu, faaliyete geçirmeyi hedefledikleri akademik projeler, öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve toplumsal etkinlikler üzerine de bilgi vererek, Devrek Meslek Yüksekokulunun gelişimine her daim destek olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür edip sözlerini tamamladı.


Doç. Dr. İhsan Kazkondu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat, 2024-2025 Akademik Yılı boyunca yüksekokulda yürütülen akademik ve idari faaliyetlere ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Kanat, sunumunda 2025-2026 Akademik Yılı’na yönelik planlanan çalışmalar, yeni akademik yılın yol haritası, akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları hakkında bilgi verirken; yüksekokul bünyesinde tamamlanan ve hâlen devam eden bilimsel, sosyal ve akademik projelere de ayrıntılı olarak değindi. Ayrıca hayata geçirilmesi planlanan yeni akademik projeler ile öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve toplumsal etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Kanat, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun gelişimine her zaman destek veren BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


Yapılan sunumların ardından Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in ulusal ve uluslararası indekslerde yayımlanan bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenlere teşekkür belgelerini takdim etmesi ile devam etti.


Belge takdiminin ardından BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 2024-2025 Akademik Yılı üzerine genel bir değerlendirmede bulundu. Rektör Özölçer, konuşmasında 2025-2026 akademik yılı bahar döneminin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek üniversitenin beşerî ve sosyal bilimlerden iktisadi ve uygulamalı bilimlere kadar tüm alanlarda akademik birimlerin gerçekleştireceği kayda değer faaliyetlerin önemine dikkat çekti.


Rektör Prof. Dr. Özölçer, Devrek Meslek Yüksekokulunun ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun yalnızca akademik başarılarıyla değil; çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, ilgili sektörlerle yürüttüğü sosyal ve toplumsal projeler, bilimsel, sanatsal, tarihi ve kültürel çalışmalar ile akademik iş birliği faaliyetleriyle de önemli bir konumda olduğunu ifade etti.


Özölçer; Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının MEDEK tarafından 4 yıl süreyle akredite edilmesi; öğrencilerin İskenderun, Rize gibi farklı şehirlerde katıldıkları gastronomi etkinliklerinde Zonguldak’ın köklü mutfak kültürünü başarıyla tanıtarak üniversitenin aşçılık alanındaki birikimini, başarılarını ve uygulama deneyimlerini yansıtmaları; Yükseköğretim Kurulu tarafından meslek yüksekokuluna verilen Engelsiz Bayrak Ödülleri kapsamında "Mavi Bayrak" almaya hak kazanılması; TÜBİTAK 2209-B programı çerçevesinde öğrenci projelerine destek sağlanması ve akademisyenlerin TÜBİTAK destekli projeleriyle önemli başarılar elde etmesiyle büyük gurur duyduklarını ifade etti.


Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, akademik öğretimde Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun öğrencilerinin; şehrin kültürel, tarihi, ekonomik, toplumsal ve sosyolojik değerlerini özümseyerek öğrenmeleri, bu birikimle geleceğe hazırlanabilmeleri ve sürdürülebilir eğitimin gereklilikleri doğrultusunda yenilikçi yaklaşımların benimsenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Rektör Özölçer ayrıca, ulusal ve uluslararası projelerde daha etkin rol alınması, nitelikli bilimsel yayınların artırılması ve akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Devrek Meslek Yüksekokulunun ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun akademik çalışmalarıyla şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine sunduğu katkılarla kayda değer bir ilerleme ortaya koyduğunu belirterek, bu sürece emek veren tüm akademik ve idari personele teşekkür edip sözlerini sonlandırdı.


Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı, yapılan sunumların ve Rektör Özölçer’in değerlendirmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te ’İki Kitap Bir Gönül Projesi’ tanıtıldı Siirt’te Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce yürütülen "İki Kitap Bir Gönül Projesi" tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki çalışmaları kapsayan ve yeni hizmete giren Spor Müzesi’nin tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı. Programda konuşan Vali Kemal Kızılkaya, bilginin gönülle, okumanın sorumlulukla, sporun dayanışmayla buluştuğu son derece anlamlı bir proje vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmakta olduklarını söyledi. "İki Kitap Bir Gönül" Projesi’nin, gençlerin yalnızca akademik değil; insani, ahlaki ve sosyal yönleriyle de gelişimini hedefleyen çok kıymetli bir yolculuk olduğunu belirten Kızılkaya, "Valiliğimizin himayelerinde hayata geçirilecek bu çalışma; yurtlarımızda kalan üniversite öğrencilerimizin okumayla düşünce dünyalarını geliştirmelerini, gönüllülük faaliyetleriyle toplumsal duyarlılık kazanmalarını ve spor aracılığıyla aktif bir yaşam alışkanlığı edinmelerini amaçlayan önemli bir gençlik projesidir. Proje kapsamında gençlerimizin kitaplar aracılığıyla düşünce dünyalarını zenginleştirirken; çevre çalışmalarından sevgi evlerine, kan bağışından ağaç dikimine kadar birçok gönüllülük faaliyetinde aktif rol almaları bizler için son derece kıymetlidir. Spor faaliyetleriyle de desteklenen bu proje, gençlerimizin millî ve manevi değerler doğrultusunda yetişmelerine önemli katkılar sağlamaktadır" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan da, birlikte durmak ve aynı duyguda buluşmak için bir arada olduklarını ifade ederek, "Bu proje bir sloganın değil, insanı insan yapan derin bir ihtiyacın ürünüdür" dedi. Program, sanatçı Sedat Anar’ın konseriyle sona erdi. Etkinliğe, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcu ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Victor Osimhen: "Lookman ve Onyedika’yı ikna etmek için çabalıyorum" Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, sarı-kırmızılı takımın transfer gündeminde bulunan vatandaşları Ademola Lookman ve Raphael Onyedika’yı ikna etmek için çabaladığını söyledi. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 7. haftasında konuk ettiği İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takım için elinden geleni yaptığı belirten Osimhen, "Takım arkadaşlarım olmadan bir şey başaramam. Ben yokken kaybettiğimizi söylemek doğru değil. Ben varken de kaybettiğimiz maçlar oldu. Takım arkadaşlarımla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Kaybettiğimiz maçı artık o kadar önemsemiyorum. Olmuş ve bitmiş bir şey. Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’deki mücadelemize devam edeceğiz. Takım arkadaşlarımla Galatasaray’ı daha büyük yapmak için çabalayacağız" ifadelerini kullandı. "Lookman ve Onyedika’yı ikna etmek için çabalıyorum" Galatasaray’ın transfer gündemindeki Nijeryalı futbolculardan Ademola Lookman ve Raphael Onyedika ile konuştuğunu söyleyen Osimhen, "Afrika Uluslar Kupası sırasında Onyedika ile konuştum. Dünya Kupası için oynadığımız maçlarda Lookman ile konuştum. Galatasaray taraftarını, ne kadar büyük bir kulüp olduğumuzu ve ülkenin güzelliğini anlattım. Onlar da yetişkin insanlar. Kararlarını vereceklerdir. Onların gelmesi kulübümüz, oyuncularımız ve taraftarlarımız için iyi olur. Onyedika, çok iyi bir oyuncu. Çok akıcı bir şekilde oynuyor. Buraya gelirse birçok katkı sağlar. Çok yetenekli bir oyuncu. İkisini de ikna etmek için çabalıyorum. Dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesine gelip, bizimle oynasınlar isterim" diye konuştu. Maçın son dakikalarda kendi oluşturduğu atakta Sara’nın kaçırdığı pozisyonu geride bıraktığını dile getiren 27 yaşındaki forvet, "Sahada olan sahada kalır. Pozisyon oluşturduk. Kazanmayı hak etmiştik. Onlar da hak etmişti. Büyük bir mücadeleydi. Maçın bitiminde soyunma odasında bu konuyu konuştuk. Sonraki maça odaklanacağız. Bu maç, bizim için bitti" açıklamasını yaptı.
İstanbul Diego Simeone: "Bugün 3 puanı hak etmedik" Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Galatasaray’ın özellikle ikinci yarıda daha etkili olduğunu ve maçı kazanabilecek pozisyonlar yakaladığını söyleyerek, 3 puanı hak etmediklerini belirtti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 7. haftasında Atletico Madrid, deplasmanda karşı karşıya geldiği Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, "Şu an bizim kat ettiğimiz yol bu şekilde. Bazı maçlarda beraberlik kaçınılmaz olabiliyor. Futbol budur. Takım da ilk yarı inanılmaz oynadı. İki gol pozisyonumuz vardı. Kendi kalemize gol attık. İkinci yarıda pozisyon oluşturmaya devam ettik ama rakibimiz iyileşti. Özellikle tehlikeli kornerler kulandılar. Son pozisyonda maçı kazanabilirlerdi. Ama takımım güzel oynadı, ofansif oynadı. Ben sadece forvete odaklanmıyorum. Diğer oyuncularımız da gerek gol atma gerek diğer çabaları ortaya koymaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. "Ofanstaki geçişlerde sorun yaşıyorduk" Oyuncu değişikliklerinde neleri amaçladığını da değinen Simeone, "Almada ve Julian’ın hattında sorun gördüm. Ofanstaki geçişlerde sorun yaşıyorduk. Buna önlem aldım. Gerekli oyun seviyesine ulaşamadık sonra Nicolas Gonzalez ile oyunumuzu biraz daha ilerletmeye çalıştık. Niyetimiz iyiydi ama 1 golün ötesine taşıyamadık" şeklinde konuştu. 55 yaşındaki çalıştırıcı, ilk 8’de yer alarak direkt son 16 turuna yükselme ihtimallerinin kendi ellerinde olmadığına vurgu yaparak, "Yoğun bir maç oynadık. Şu anda diğer Liverpool’un maçının sonucuna bakacağız. Kazanırlarsa ihtimallerimiz değişecek. Ama berabere kalırlarsa daha fazla şansımız olacak. Bize bağlı değil. Diğer maçların sonuçları da önemli" diye konuştu. "1. dakikadan itibaren taraftarlar ıslık çalmaya başladı" Çok iyi bir maç oynandığını yineleyen Diego Simeone, RAMS Park’ın atmosferinden de bahsederek, "1. dakikadan itibaren taraftarlar ıslık çalmaya başladı. İzlemesi zevkli bir maç oldu. Gol pozisyonları bulduk. Ben antrenör olarak başka yol görmüyorum. Şu andaki metodumuza devam edeceğiz" cümlelerine yer verdi. "Bugün 3 puanı hak etmedik" "1 puan kazandığınızı mı, 3 puan kaybettiğinizi mi düşünüyorsunuz?" sorusunu tecrübeli teknik adam, şöyle cevaplandırdı: "Ben puanı bu kadar düşünmüyorum. İnsan, takım hak ettiğini alır. Bugün 3 puanı hak etmedik. Somut bir şekilde gol pozisyonlarını değerlendiremedik."