GÜNDEM - 14 Şubat 2025 Cuma 14:56

Görev yaptığı camiden cenazesi kaldırıldı

A
A
A
Görev yaptığı camiden cenazesi kaldırıldı

Devrek’te uzun süren din görevlisi olarak görevi yapan ve daha sonra da emekli olan vaiz son yolculuğuna vazife yaptığı camiden uğurlandı


Türkiye’nin çeşitli yerlerinde din görevlerinde bulunan daha sonra Zonguldak’ın Devrek İlçesinde 2011 yılında göreve başlayan ve 2022 yılında aynı görevden emekli olan Vaiz Necmettin Çakmaklı(60)son yolculuğuna görev yaptığı camiden sevenlerinin duaları ile uğurlandı. Emekli Vaiz Necmettin Çakmaklı Devrek Hacı İbrahim Ağa Camiinde cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Bölücek Köyü Çakmaklıoğlu Mahallesi Aile Kabristanında sevenlerinin duaları ile toprağa verildi.


İlçe Müftüsü Murat Mutlu’nun kıldırdığı cenaze namazında; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Uzun zamandır hastalıkla mücadele veren Necmettin Çakmaklı evli ve iki çocuk babası beş torun sahibiydi.



Görev yaptığı camiden cenazesi kaldırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.