GÜNDEM - 20 Mayıs 2025 Salı 12:06

İlkokul öğrencileri uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi

A
A
A
İlkokul öğrencileri uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi

Zonguldak Bahçelievler İlkokulu öğrencileri, Kozlu Sahili’nde düzenlenen "Uçurtma Festivali" ile gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla süsledi.


Sabah 10.00’da başlayan festival için öğrenciler ve aileleri erken saatlerde alana gelerek hazırlık yaptı. Ellerinde taşıdıkları uçurtmalarla sahile gelen çocuklar, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle uçurtmalarını kurmaya başladı. Veliler de çocuklara destek vererek uçurtmaların iplerini açtı, rüzgarın yönüne göre uçurtmaları havalandırmaya çalıştı.


Bazı öğrenciler uçurtmalarını kolayca gökyüzüne salarken, bazıları rüzgarla baş edemedi. Uçurtması yere düşen ya da ipi dolaşan öğrenciler öğretmenleri ve velilerinden yardım alarak tekrar denedi. Festival boyunca çocuklar zaman zaman koşarak, zaman zaman yerlerine oturarak uçurtmalarını uçurmaya çalıştı.


Renkli uçurtmaların gökyüzünde süzülmesiyle birlikte sahil şenlenirken, etkinliğe katılan öğrenciler de neşeli anlar yaşadı. Etkinlik sonunda bazı öğrenciler uçurtmalarının uzun süre havada kalmasına sevinirken, bazıları ise uçurtmasını uçuramamanın üzüntüsünü yaşadı. Ancak tüm öğrenciler, festival alanında birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu paylaştı. Etkinliğe oğluyla birlikte katılan Sinem Açıkalın, "Okul olarak geldik çok mutluyuz. Çocuklar da çok mutlu. Rüzgar da var. Yoksa uçmazdı" diye konuştu.


Annesi ile birlikte uçurtmasını uçuran Aybars Ata Açıkalın da "Burası eğlenceli. Uçurtmamı uçurdum. Bir kere uçtu ondan sonra uçmadı" dedi.


Festivalin mottosu ise "Hayallerimizi gökyüzüne salıyoruz, gökyüzü bugün çocuk kahkahalarıyla renklenecek" olarak belirlendi. Etkinlik 21 Mayıs günü de devam edecek.



İlkokul öğrencileri uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.