GÜNDEM - 18 Mayıs 2025 Pazar 18:41

Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı

A
A
A
Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Göktepe-3 kuyusunda Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğalgaz rezervine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özölçer, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir adım atıldığını vurguladı.


Rektör Özölçer, "Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda enerjide dışa bağımlılığı olmayan Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen enerji projelerine dikkat çeken Özölçer, doğalgaz rezervlerinin artırılmasının, Türkiye’nin enerji harcamalarını azaltacak adımların başında geldiğini belirtti. Rektör, bu kapsamda üniversite olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile yürütülen bilimsel işbirliklerine de işaret etti:


"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu hedef doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır" dedi.


"Yeni müjdelerin emareleri var"


Filyos Limanı’ndaki gelişmeleri örnek gösteren Özölçer, Türkiye’nin artık doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filoya sahip olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda petrol ve farklı maden arayışlarının da başarıyla sürdürüldüğünü söyleyerek şöyle dedi:


"Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz açıklarında bulduğu yeni doğal gaz rezerviyle, Türkiye Yüzyılı’nda enerjide dışa bağımlılığı olmayan Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın vizyonu ve direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Türkiye doğalgaz rezervlerini artırmakta, cari açığının en büyük kısmını oluşturan enerji harcamalarını azaltacak önlemleri gerçekleştirmektedir. Üstelik Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda sürdürülen bilimsel işbirlikleri de bu hedef doğrultusunda yeni adımların, başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Bugün Filyos Limanı’nda görülebileceği üzere Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade neticesinde Türkiye bugün doğal gaz rezervlerini keşfedebilmek için geniş bir filo kurmuş durumdadır. Aynı zamanda petrol ve çeşitli maden arayışları da başarılı şekilde yürütülmekte, yakın zamanda yeni müjdelerin alınacağına dair emareleri göstermektedir. Cumhuriyetimizin kalkınması ve sanayileşmesi için bir asır boyunca kömür, demir ve çelik sanayisinde öncü şehir olan Zonguldak, Filyos Limanı ve doğalgaz işleme kapasitesi ile de Türkiye yüzyılının enerjide başkent şehri olacaktır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, aldığımız bu müjdeli haber ve bu haberin gerçeğe dönüşebilmesi için gece gündüz demeden çalışan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile ülkemizin yarınları için sahada bilfiil çalışan personelimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Üniversite olarak bize düşen tüm görev ve sorumlulukları üstlenmekten de büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum."



Karadeniz’deki doğalgaz keşfine BEUN’dan destek mesajı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 3 - Bandırmaspor: 2 Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Manisa Futbol Kulübü sahasında ağırladığı Bandırmaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar 25. dakikada Bandırmaspor’un sol kanattan gelişen atağında Kehinde’nin pasında ceza yayı üzerinde topu önüne alan Kerim’in sert şutunda meşin yuvarlak, Ada’ya da çarparak sol köşeden ağlarla buluştu. 0-1 29. dakikada sağ kanattan Fall’ın ortaladığı topu Manisa FK savunması uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak ceza yayının gerisinde Muhammed’in önünde kaldı. Bu oyuncunun falsolu sert vuruşunda kaleci Vedat, güçlükle topu kornere çeldi. 45+1. dakikada rakip ceza yayının hemen gerisinden serbest vuruş kullanan Benrahou’nun vuruşunda kaleci Arda son anda topu direğin üzerinden kornere çeldi. 58. dakikada Bandırmaspor’un orta saha yakınlarından kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kalan Amaral’ın ceza sahası içerisinden düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Vedat’ın müdahalesine rağmen filelere gitti. 0-2 60. dakikada Ayberk’in son çizgiden ortaladığı topu kontrol eden Vargas, sağ ayağıyla meşin yuvarlağı sol alt köşeden ağlarla buluşturdu. 1-2 64. dakikada Vargas’ın ara pasında ceza yayı üzerinde topu alan Diony’nin ceza sahası içerisine girer girmez yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlara gitti. 2-2 90. dakikada sağ kanattan Herelle’nin pasıyla topla buluşan Diony, penaltı noktası üzerinde bomboş kalan Benrahou’ya topu çıkardı. Benrahou’nun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-2 Stat: Manisa 19 Mayıs Hakemler: Hasan Ülker, Çağrı Yıldırım, Emrah Türkyılmaz Manisa FK: Vedat, Ayberk, Herelle, Ada (Kubilay dk. 70), Umut, Toure, Vargas (Osman dk. 90+1), Benrahou, Lindseth (Cissokho dk. 90+1), Yusuf, Diony Teknik Direktör: Ahmet Pektaş Yedekler: Saim Sarp Bodur, Metehan, Emre, Muhammed Kirpit, Yunus Emre, Ahmet, Bandırmaspor: Arda, Oğuz, Kerim, Atınç, Hountondji, Mücahit (Enes Aydın dk. 70), Fall (Enes Çinemre dk. 83), Yusuf, Muhammed Gümüşkaya (Emirhan dk. 83), Kehinde (Amaral dk. 53), Tanque Yedekler: Akın, Yiğit, Yasin Teknik Direktör: Mustafa Gürsel Goller: Kerim (dk. 25), Amaral (dk. 58) (Bandırmaspor), Vargas (dk. 60), Diony (dk. 64), Benrahou (dk. 90) (Manisa FK) Sarı kartlar: Umut, Yusuf (Manisa FK), Fall, Emirhan (Bandırmaspor)