SPOR - 11 Ocak 2019 Cuma 13:18

Kdz. Ereğlili Taekwondocular madalyaları topladı

A
A
A
Kdz. Ereğlili Taekwondocular madalyaları topladı

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldızlar Ortaokullar arası Taekwondo İl Şampiyonası’nda Kdz.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldızlar Ortaokullar arası Taekwondo İl Şampiyonası’nda Kdz. Ereğlili sporcular 6 birincilik, 4 ikincilik, ve 3 üçüncülük elde etti.


Kdz. Ereğli’de son yıllarda ulusal ve uluslararası birçok turnuvada önemli başarılar elde eden ve antrenörlüğünü Murat Kalem’in yaptığı genç Taekwondo’cular 13 derece elde etti. 10 Ocak 2019 tarihinde Zonguldak’ta düzenlenen turnuvaya Zonguldak Merkez ve ilçelerinden çok sayıda sporcu katıldı. Düzenlenen okullar arası Taekwondo il şampiyonasında Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Mustafa Kemal Günay ve Yasin Açıkgöz, Turgut Reis Ortaokulu’ndan Yağmur Zeynep Bozkurt, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu’ndan Sılanur Yücesan ve Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu’ndan Muhammet Mustafa Temel ve Atatürk Ortaokulu’ndan Burçak Çobanoğlu birincilik, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Sude Özay, Atatürk Ortaokulu’ndan Sıraç Kaveci, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu’ndan Tuğberk Genç ve Merih Şule Ortaokulu’ndan Ceren Fatma Yıldız ikincilik, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu’ndan Medine Uslu, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Şevval Özer ve Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu’ndan Nisa Bozoğlu üçüncülük elde etti.


Alt yapıya verdikleri önemin elde edilen başarıda büyük payı olduğunu ifade eden Taekwondo Antrenörü Murat Kalem, tüm sporcularını kutladığını söyledi. Kalem açıklamasında “10 Ocak 2019 tarihinde Zonguldak Gençlik Spor il Müdürlüğü Sporcu fabrikasında yapılan yıldızlar okullar arası il şampiyonasında 6 birincilik, 4 ikincilik, 3 üçüncülük elde ettik. Birçoğu alt yapıdan gelen çocukların başarısı ilerisi için ümit verdi. Yapmış olduğumuz altyapı çalışmalarımızın meyvesini bu maçta alarak çocuklarımız hem bizleri hem de ailelerini sevindirerek bizleri gururlandırdılar. Çocuklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.