ÇEVRE - 19 Kasım 2023 Pazar 21:20

Yoğun kar yağışı Devrek-Mengen yolunu kilitledi

A
A
A
Yoğun kar yağışı Devrek-Mengen yolunu kilitledi

Zonguldak-Ankara karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle Dorukhan Tüneli’nde meydana kaza, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.


Zonguldak’ın Devrek ilçesi Ataköy mevkiinde yoğun kar yağışı meydana geldi. Zonguldak-Ankara karayolundaki Mengen-Devrek arasında bulunan Dorukhan Tüneli’nde kar yağışı sebebiyle meydana gelen kazada trafik durma noktasına geldi. Bu durum, güzergahtan İstanbul ve Ankara’ya giden vatandaşları mağdur etti. Sürücüler, soğuktan ve uzun bekleyişten ötürü mağdur olduklarını belirttiler.


Öte yandan Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz ve bölgemizde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına dolayısıyla Dorukhan Tüneli’nde ağaç devrilmesi nedeniyle kapanan Zonguldak-Ankara karayolu, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda çift yönlü olarak trafiğe açılmıştır" ifadelerine yer verildi.



Yoğun kar yağışı Devrek-Mengen yolunu kilitledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mayıs ayında kar yağışı uyarısı DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarıda 1 Mayıs itibariyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada hava sıcaklığının düşeceği belirtilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemizin 1 Mayıs 2026 Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenmektedir. Halen mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede azalarak önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıklardaki düşüşe bağlı olarak, özellikle bölgemizin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Yağışların genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar nedeniyle yüksek kesimlerde yerel zirai don riski bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yayımlanacak tahminler ile meteorolojik erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi. 1-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı illerde beklenen en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde olacak: "Kırıkkale; 1 ila 3, Çankırı; -1 ila 4, Bolu; 0 ila 2, Düzce; 3 ila 6, Zonguldak; 4 ila 7, Bartın; 3 ila 7 ve Karabük; 0 ila 5."