YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:24

KADINLAR MEME KANSERİNE KARŞI EОİTİLECEK

A
A
A
KADINLAR MEME KANSERİNE KARŞI EОİTİLECEK

Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan ve Acıbadem Adana Hastanesi Dış İlişkiler Sorumlusu Leman Güldönmez, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ı ziyaret etti.
Prof. Dr. Orhan Demircan, Çukurova Meme Hastalıkları Derneği ve Acıbadem Hastanesi`nin meme kanserine karşı halkı bilinçlendirmek için eğitim toplantıları yapmayı planladığını anlatarak, bu organizasyonun içinde Büyükşehir Belediyesi`nin de olmasını istediklerini bildirdi.
Aldırmaz`ın halk sağlığı konusundaki duyarlılığını bildiklerini ifade eden Prof. Dr. Demircan, ``Bizim görevlerimizden biri de toplumu aydınlatmaktır. Bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Özellikle toplantının yapılacağı geniş bir mekana ihtiyacımız var. Bunun yanında etkinliklerin duyurulması noktasında da desteklerinizi bekliyoruz`` şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Yer, tanıtım, hatta ulaşım konusunda her türlü desteği verebileceklerini vurgulayan Aldırmaz, ``Bu etkinlik Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu`nda yapılabilir. Hatta önümüz yaz. Merkez Park içindeki amfitiyatroda olabilir. Bize ne düşerse biz yerine getiririz`` şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gaziantep`te Doktor Ersin Arslan`ın bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı da Prof. Dr. Orhan Demircan`a başsağlığı diledi, olayı ``vahşet`` olarak niteledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu TFF Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. Buna göre, 14 Kulüp UEFA Lisansı, 4 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı. TFF’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "TFF Kulüp Lisans Kurulu bugün yaptığı toplantıda lisans adayı kulüplerin sunduğu dosyaları; Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı’nda aranan Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Futbol Sosyal Sorumluluk ve Mali kriterler yönünden inceledi ve 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda UEFA Lisansı almaya hak kazanan kulüpler; Trendyol Süper Lig’den Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Rams Başakşehir, Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor, Samsunspor ve İstanbulspor ile Trendyol 1. Lig’den Göztepe ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nden Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol Takımı kulüpleridir. Yapılan incelemeler sonucunda Ulusal Lisansı almaya hak kazanan kulüpler ise Trendyol 1. Lig’den, Bodrumspor FK, Manisa Futbol Kulübü, Adanaspor ve Bandırma Spor kulüpleridir. Buna göre 14 Kulüp UEFA Lisansı, 4 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı. Kurul, kalan 58 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı" ifadelerine yer verildi.