YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 14:05

1 MAYIS MİTİNGİNE DAVET

A
A
A
1 MAYIS MİTİNGİNE DAVET

Adana`da düzenlenecek 1 Mayıs mitingine çağrı amaçlı basın açıklaması ve bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.
TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası`nın oluşturduğu Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Karaca, İnönü Parkı`nda düzenlenen basın açıklamasında, 1 Mayıs`ta dünyanın her yerinde emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların talepleri için alanlara çıkıldığını hatırlattı.
Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerinin, bir taraftan işsizlikle, uzun çalışma saatleriyle, düşük ücretlerle, sahte sendikalarla terbiye edilmeye çalışıldığını ifade eden Karaca, "1 Mayıs 2012`yi tüm emek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte, emekçilerin, halkın güncel sorun ve taleplerini ülke kamuoyunda bilince çıkartmak amacıyla kutlamaya hazırlanmaktayız. Tüm halkımızı 1 Mayıs 2012 Salı günü saat 13.00`de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başlayacak mitinge davet ediyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından grup, İnönü Caddesi`nde vatandaşlara 1 Mayıs bildirisi dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler’de çiğköfte festivali: 5 ton çiğköfte dağıtıldı Bahçelievler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "5. Geleneksel Doğu Güneydoğu Çiğ Köfte Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. 5 ton çiğköftenin dağıtıldığı festivale katılan binlerce vatandaş hem yöresel lezzetleri tattı, hem de doyasıya eğlendi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen "Geleneksel Doğu Güneydoğu Çiğ Köfte Festivali" İstanbul Bahçelievler’de vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın katılımıyla düzenlenen festivalde çiğ köfte dağıtımı, yöresel halk türküleri ve yöresel yemeklerin bulunduğu çeşitli etkinlerde vatandaşlara renkli anlar yaşattı. Binlerce vatandaş, dağıtılan 5 ton çiğköfteden yiyebilmek için onlarca metre uzayan kuyruklarda sıra olurken, Başkan Bahadır elleriyle yoğurduğu çiğköfteyi yine kendisi vatandaşlara dağıttı. Ardından ise Güneydoğu bölgesinin yöresel müzik grubu alan Harfane sahneye çıkarak kulakların pasını sildi. Festivale katılan vatandaşlar ise doyasıya eğlenirken, festivalin gelecek yıllarda da devam edeceği öğrenildi. "Çiğköfte bizim, Anadolu’nun kültürü" Festivalde çiğköfte yoğuran ve vatandaşlara dağıtan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Biliyorsunuz ki çiğköfte bizim, Anadolu’nun kültürü. Bu bir yemek değil, bir kültür, birleştirici bir güçtür. Bizlerin karnını doyurduğu, dinlendiği hatta birazda eğlendiği bir yemek. Nasıl çiğköftemizde acısı da var, tatlısı da var, ekşisi de varsa aynı Türkiye gibidir. Bugün 5 ton çiğköfte dağıtacağız. Bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.