ASAYİŞ - 01 Mayıs 2012 Salı 14:02

OTOMOBİLİN ÇARPTIОI MOTOSİKLETTEKİ YOLCU GÖLE UÇTU

A
A
A
OTOMOBİLİN ÇARPTIОI MOTOSİKLETTEKİ YOLCU GÖLE UÇTU

Adana`da balık avlamaya giderken Çatalan Köprüsü üzerinde otomobilin çarptığı motosikletteki yolcu Seyhan Baraj Gölü`ne düştü, motosiklet sürücüsü kaldırımda sürüklenerek ağır yaralandı. Suya düşen yaralı, kayıkla kurtarıldıktan sonra 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle en uzak hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, kaza, merkez Çukurova ilçesi sınırlarında bulunan Çatalan Köprüsü`nde meydana geldi. Ali Oral`ın kullandığı 01 HL 128 plakalı otomobil karşı yönden gelen ve üzerinde 2 kişinin bulunduğu 01 BEM 96 plakalı motosiklet ile çarptı. Kazada hurdaya dönen motosikletteki yolcu olarak bulunan Hüseyin Özer (61) savrulduktan sonra köprü korkuluklarını aşarak Seyhan Baraj Gölü`ne uçtu. Sürücü Recai Birol ise kaldırımda sürüklenerek ağır yaralandı.
Kaza sırasında baraj gölünde kayıkla balık avlayan vatandaşlar hemen polise ve Can-Kur`a olayı haber verdi, bir taraftanda göle düşen şahsı kurtarmaya çalıştılar. Vatandaşlar can yeleği attıkları yaralıyı kayığa alıp kıyıya çıkardılar.
Kıyada bekleyen ambulanski sağlık görevlileri yaralıya ilk müdahalesini yaptı. Düşme sonucu kafasından darbe aldığı için yaralı beyin cerrahi uzmanının olduğu bir hastaneye götürülmesi gerekiyordu. Ancak 1 Mayıs İşçi Bayramı olduğu için sadece Adana Devlet Hastanesi`nde beyin cerrahi uzmanı olduğu öğrenilerek bu hastaneye götürüldü. Yaralı ağır olmasına rağmen olay yerine en yakın Seyhan Uygulama Hastanesi yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Adana Devlet Hastanesi`ne götürüldü.
Hasta götürülürken Adana`da da 1 mayıs kutlamaları olduğu için ambulans Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Mimar Sinan Açık Hava Amfisi kavşağında kısa bir süre beklemek zorunda kaldı. Daha sonra yaralı uzun bir uğraştan sonra hastaneye yetiştirildi. Yaralının durumunun ağır olduğu beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Bu arada olay yerine gelen ambulans Birol`u alıp Adana Numene Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırdı.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle beyin cerrahi uzmanının sadece Adana Devlet Hastanesi`nde bulunduğu kaydetti.
Kazaya neden olan otomobil sürücüsü ise hafif yaralanırken jandarma tarafından gözaltına alındı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir