YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 13:11

MİTİNG GİBİ SINAV

A
A
A
MİTİNG GİBİ SINAV

Adana’da Erkan Eğitim Kurumları bünyesindeki Erkan Dershanelerinin gerçekleştirdiği ödüllü deneme sınavına yaklaşık 13 bin öğrenci katıldı.
Erkan Dershanelerinin Kurttepe ve merkez şubelerinde 3 gün süren deneme sınavına katılan öğrenciler sınavda "Erkanlı" olabilmek çaba harcarken, veliler de dershanelerin konferans salonunda psikolojik destek aldılar.
Kadriye Tavşan ve Göksu Telmaç tarafında yapılan sunumda, veliler, öğrencilerin sınav streslerini yenmelerinde nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgilendirildiler.
Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu, sınava ilköğretim 3-4-5-6-7 ve lise 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin ücretsiz olarak katıldığını söyledi.
Hatipoğlu, sınava gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini, bu konuda hem öğrencilere hem de çocuklarına bu konuda yönlendirici olan velilere Erkan Eğitim Kurumları olarak teşekkür ettiklerini kaydetti.
Hatipoğlu, ödüllü deneme sınavının hazırlık, kayıt ve sınav aşamasında büyük özveri ile çalışan tüm öğretmenlerini de kutladığını kaydetti.
Bu arada, sınava katılmak isteyen öğrenciler ve velileri nedeniyle dershanelerin çevresi miting alanını anımsatırken, çevredeki yollarda trafik de uzun süre tıkandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta din görevlilerine seminer verildi Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı" ve “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara 2024 yılı yaz Kur’an kursları ve vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Arı konuşmasında 2023 yılında 47 ülkede yaklaşık 35 milyon kişiye kurban eti ulaştığını belirterek hedeflerinin daha çok ihtiyaçlı kişiye kurban eti ulaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.