SPOR - 13 Ağustos 2017 Pazar 17:16

532. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde 950 pehlivan boy gösterdi

A
A
A
532. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde 950 pehlivan boy gösterdi

Adana’nın Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleşen 532.

Adana’nın Karaisalı İlçesi’ne bağlı Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleşen 532. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 950 pehlivanın katılımı ile başladı.


Etkinlikler, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla start aldı.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, açılışta yaptığı konuşmada, "532.’sini gerçekleştirmek gibi bir şerefe nail olduğumuz organizasyonda size ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, hakikaten 532.’sini yaptığımız bir kültür mirasının hizmetkarlığını yapmanın kıvancını yaşıyoruz. 532 yıl, Amerika’nın keşfinden daha önemli bir geçmişe sahip. İnanın ki dünya milletlerin çoğu böylesine bir mirasa sahip olmak için bir çok şeyi feda eder. Geçmişlerini, kültürel derinliklerini, tarihlerini zenginleştirme arzusunda olurlardı. Bu kültür mirasına elimizden geldikçe hizmet yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Toplam 950 pehlivan


3 kategoride gerçekleşen müsabakalarda 950 pehlivan boy gösteriyor. Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleşen güreş müsabakalarında toplam 71 bin TL para ödülü dağıtılacak. Güreşlerde şampiyon olan başpehlivan 10 bin TL ve 520 gramlık, 100 bin TL değerinde olan altın kemerin sahibi olacak.


Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Adana Büyükşehir Başkanı Sözlü’nün konuşma yapmasının ardından güreş müsabakaları başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair tecrübelerini aktardı. Doku-Kumaş Tasarım Yarışması’na tüm öğrencileri, genç tasarımcıları davet eden Kileci, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödüllü Doku-Kumaş Tasarım Yarışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Dünyada çok hızlı bir değişim ve farklılaşma olduğunu belirten Kileci, “Bu farklılaşma öyle bir noktaya gidiyor ki yeni doğruların, dinamiklerin çok farklı olduğu ve akılcı hareket edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Öğrencilere, genç kardeşlerimize bu sistemin dışında kalmamalarını, eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini bu tür etkinliklerle anlatmaya çalışıyoruz” dedi. “Sürdürülebilirliği birinci planda tutacağız” Tekstilin hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiğini aktaran Kileci, “Sürdürülebilirliğin, geri dönüşümün en önemli kuralı işi kaynağında araştırmaktır. İşin kaynağında birbirine uymayan malzemeleri bir araya getirip sırf tasarım, moda uğruna yaptığınızda kabul edilmiyor. Malzeme tasarımında, ürün tasarımında diğer tüm yapılan işlerde sürdürülebilirliği, insanın geleceğini birinci planda tutacağız. Buna göre ürün tasarlayacağız” şeklinde konuştu. Katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamak ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmak adına düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması; ‘dokuma, örme ve baskı’ olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek. Son başvuru 12 Temmuz 2024 olan yarışmada başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü dağıtılacak.