EKONOMİ - 22 Ağustos 2017 Salı 16:47

Tüketici hakem heyeti kararlarında vatandaş ağırlığı

A
A
A
Tüketici hakem heyeti kararlarında vatandaş ağırlığı

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların 10 bin 496’sının tüketici lehine, 3 bin 275’inin ise aleyhine sonuçlandığını açıkladı.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mikayil Kılıç, 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların 10 bin 496’sının tüketici lehine, 3 bin 275’inin ise aleyhine sonuçlandığını açıkladı. Buna karşılık, tüketici hakem heyetlerine başvuranlarının sayısında her yıl ciddi bir gerileme olduğu kaydedildi.


Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerinin başkan, üye ve raportörlerine yönelik bölgesel toplantı, Adana Ticaret İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Adana Sanayi Odası’nda düzenlendi.


Programda konuşan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kılıç, 2014 yılında yaklaşık 5.5 milyon, 2015 yılında 3 milyon, 2016 yılında yaklaşık 1.5 milyon ve 2017 yılının ilk altı ayında ise yaklaşık 300 bin tüketicinin Tüketici Hakem Heyetlerine başvurduğunu belirtti.


3 Temmuz 2017 – 29 Eylül 2017 tarihleri arasında devam eden bölgesel eğitim programları ile halkın mağdur olmasını engellemeyi amaçladıklarını belirten Kılıç, “2017 yılının Temmuz ayı sonu itibari ile Adana ve Mersin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularının 10 bin 496’sının tüketici lehine sadece 3 bin 275’nin ise aleyhine sonuçlandı. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla tüketici hakem heyetlerinin daha etkin, daha hızlı bir şekilde karar almasını temin edecek adımlar atılmasını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.


Toplantı hakem heyetlerinin 2016-2017 yılı faaliyetlerinin ve kararlarının değerlendirilmesi ve karşılaşılan hukuki eksiklikler, usul ve esaslar, Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) kullanımı ve finansal tüketiciden alınacak masraflara ilişkin hususlardaki soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.