EKONOMİ - 03 Ekim 2017 Salı 10:22

Zahit Alüminyum TÜBİTAK’la ortak proje hazırlığında

A
A
A
Zahit Alüminyum TÜBİTAK’la ortak proje hazırlığında

Türk alüminyum ve enerji sektöründeki kuruluşları arasında yer alan Zahit Alüminyum, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ile ortak proje geliştirmeye hazırlanıyor.

Türk alüminyum ve enerji sektöründeki kuruluşları arasında yer alan Zahit Alüminyum, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ile ortak proje geliştirmeye hazırlanıyor.


Zahit Alüminyum Genel Müdürü Zeki Akbulut, geçmişe dayalı dostlukları bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’i ziyaret etti. TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleşen ziyarette, Genel Müdür Zeki Akbulut, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ile sektörel konuları görüşerek, Zahit Alüminyum’un bilime ve ARGE çalışmalarına verdiği önemden söz etti.


Akbulut, Zahit Alüminyum olarak geçtiğimiz aylarda Adana’nın 3’üncü, Türkiye’nin 512’nci Araştırma Geliştirme (AR-GE) Merkezini kurarak, yenilikçi farklarını bir kez daha gösterdiklerini vurguladı.



Bilimsel üretim


Zahit Alüminyum’un 35 yıla yaklaşan köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Akbulut, kuruluşundan itibaren gelişime açık, sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir firma olduklarını söyledi.


Zahit Alüminyum’un sektördeki varlığını hissettirmesindeki en büyük faktörün ise inovasyona verdiği önem olduğuna dikkat çeken Zeki Akbulut, yenilikçi çalışmaların yolunun ise Ar-Ge’ye yatırımdan geçtiğine işaret etti. Akbulut, üretim safhasında sürdürülen test ve simülasyon çalışmalarını da Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile iş birliği içerisinde yürüttüklerini kaydetti.



Projeler konuşuldu


Zeki Akbulut, TÜBİTAK ile ortaklaşa gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden de söz etti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ise en kısa zamanda Adana’ya ziyaret gerçekleştirebileceğini vurguladı. Ergin, daha sonra Marmara Teknokent (MARTEK) Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ile konunun detaylarının görüşülebileceğini bildirdi.


Genel Müdür Akbulut, Başkan Ergin ile görüşmesinin ardından ziyaret ettiği MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ile Zahit Alüminyum ve TÜBİTAK tarafından yürütülecek ortak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Şiddetli yağış Aksaray’da sele neden oldu Aksaray’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Tarım arazileri sular altında kalırken, taşan Melendiz Çayı park ve kafeleri yıktı. Teyakkuzda olan Aksaray Belediyesi mobil vidanjörlerle müdahale ederek olumsuzluğa geçit vermedi. Aksaray’da gün boyu aralıklarla devam eden yağmur yağışı akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Saatlerce devam eden şiddetli yağış nedeniyle birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayı taştı, bölgede bulunan turistlik alanlar, park ve bahçeleri sular altında kaldı. Sel, Melendiz Çayı etrafından bulunan birçok kamelyayı da yıktı geçti. İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşurken trafikte de kısmen aksamalar yaşandı. Meteorolojinin uyarısı üzerine hazır kıta halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayrı mobil vidanjörler ile şehir genelinde hummalı bir çalıma yaptı. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluğa geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrıca 2 ayrı binanın bodrum katındaki su basma olayına da müdahale ederek vatandaşlara yardımcı oldu. Şehir genelinde yağış halen devam ederken ekiplerin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Erzincan Vali Aydoğdu: “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir” Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir” dedi. Vali Aydoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Alın terinin damlaları, yarının umutlarını yeşertir; emekçinin gücü, toplumun yüreğidir. Bugün, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, alın teri ve emekleriyle büyük ve güçlü Türkiye idealimize katkı sağlayan emekçi kardeşlerimizin günüdür. Bir yandan evlerine helal lokma götürmeye çalışırken aynı zamanda ülkemizin kalkınması ve refahı için çaba sarf eden gayret gösteren tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Her bir çarkın dönüşüyle, her bir makinenin çalışmasıyla, ülkemizin sanayi ve ekonomik yapı taşları daha da sağlamlaşmaktadır. Bugün savunma sanayinden yerli otomotive, ulaşımdan enerji tesislerine, şehir hastanelerinden hayatımızı kolaylaştıran pek çok teknolojik ürün ve alete kadar göğsümüzü kabartan bütün eserlerde işçilerimizin, çalışanlarımızın emekleri ve alın teri vardır. Üreten emek veren ve gayret gösteren işçilerimizin bu özverili çalışmaları sayesinde ülkemiz her alanda daha da güçlü bir konuma ulaşacaktır. Devletimiz, emeğin kıymetini bilen yaklaşımları ve sürekli geliştirdiği politikalarla çalışma hayatını iyileştirmek için kararlı adımlar atmaktadır. Özellikle son yıllarda yapılan reformlar, iş güvenliği ve çalışma şartlarını önemli ölçüde iyileştirmiştir. İşçi kardeşlerimizin yanında yer almak, onların refahını ve güvenliğini sağlamak, devletimizin önceliklerinden olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu özel günün bir bayram havasında geçmesini temenni ediyor, tüm çalışanlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve bereket dolu bir yaşam diliyorum.”