ASAYİŞ - 22 Kasım 2017 Çarşamba 10:11

Facebook’tan ablasına küfreden arkadaşını ve annesini bıçakladı

A
A
A
Facebook’tan ablasına küfreden arkadaşını ve annesini bıçakladı

Adana’da sosyal medya Facebook üzerinden ablasına küfrettiğini iddia ettiği Ferdi A.

Adana’da sosyal medya Facebook üzerinden ablasına küfrettiğini iddia ettiği Ferdi A. ve annesi Pervin A.’yı bıçaklayan Orhan Ü. tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi 24013 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Ferdi A. arkadaşı Orhan Ü.’nün ablası Bedriye Ü.’nün sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar hakkında “Bu iyi ayak değil. Bu arabayı nasıl alıyor” diye yorum yaparak dedikodu çıkardı. 18 Kasım günü Ferdi A., karşılaştığı Orhan Ü.’nün tekrar ablasına küfretti. İki arkadaş arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Ü., A.’yı bacağından bıçakladı. Olaydan bir gün sonra Bedriye Ü., kavga eden iki arkadaşı barıştırmak için kardeşini de alarak A. ailesinin evine gitti. Pervin A., oğlunu bıçaklayan Orhan Ü.’yü görünce önce küfrederek sandalye fırlattı. Bir anda kavganın büyümesi üzerine taraflar bıçaklarına sarıldı. Kavga eden iki arkadaş arasında bulunan Pervin A., Orhan Ü.’nün bıçak sallamasıyla göğsünden yaralandı. Kadın ambulansla Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Polis tarafından yakalanan Orhan Ü., “Ferdi A., ablamın paylaştığı fotoğraflara yorum yaparak ablam hakkında dedikodu çıkardı. Hap içtiği bir gün karşılaştık önce küfretti daha sonra bıçakla saldırdı. Kendimi korumak için bıçağı salladım ve Ferdi’yi yaraladım. Ablam bizi barıştırmak istedi ancak annesi Pervin küfrederek hakaret etti. Oğlu Ferdi tekrar bıçakla saldırdı ben kendimi korumak istedim ancak araya giren Pervin A.’yı bıçakladım” diyerek kendisini savundu. Kasten yaralama suçundan adliyeye sevk edilen Orhan Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.