SPOR - 18 Aralık 2017 Pazartesi 11:13

12 Yaş Türkiye Tenis Milli Takımı Adana’da belirlendi

A
A
A
12 Yaş Türkiye Tenis Milli Takımı Adana’da belirlendi

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) 12 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) ev sahipliğinde yapıldı.


Turnuvaya Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’dan erkeklerde 114, bayanlarda ise 81 olmak üzere toplam 195 sporcu başvurdu. A. Birol Kasapoğlu’nun başhakemliğini yaptığı turnuva, 32’lik ana tablo ve 32’lik eleme formatında yapıldı. 7 gün süren müsabakalar sonunda erkeklerde Atakan Karahan şampiyon oldu, Eren Özden de ikincilik kupası elde etti.


Consolation (kaybedenler) müsabakalarının şampiyonu Bora Çankaya da erkekler milli takımının üçüncü üyesi oldu. Kızlarda ise Ela Sekmen şampiyon, Ceylin İpek ikinci, consolation (kaybedenler) şampiyonu Ece Gencer de üçüncülük elde etti.


2018 Avrupa Kış Kupası mücadelelerinde ülkemizi temsil edecek 12 Yaş Milli Takım oyuncularına kupaları ATDSK Yönetim Kurulu Üyeleri Tenis Kaptanı Sermet Soylu ve Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik tarafından verildi. Günün anısına başhakem Kasapoğlu ile sporculara plaket tabak da hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar alan ve yıkımına karar verilen “Malatya Sabancı Kültür Sitesi” yerine yeni bir merkez inşa edileceğini belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde hasar alan ve ilgili kurumlarca yıkılmasına karar verilen Malatya Sabancı Kültür Sitesi’nde yıkım işlemlerinin ardından hızlıca inşaat çalışmalarına başlanılarak yeni bir kültür sitesinin kentte kazandırılacağını söyledi. “Bir yıl gibi sürede yeni bir merkez inşa edilecek” Kente kazandırılması planlanan yeni kültür merkezinin bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,” Depremler sonrası aldığı hasar boyutu ile gündemde olan Malatya Sabancı Kültür Sitesi için yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sonrasında hasar durumu hizmet vermeye uygun değil gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Devlet tiyatrosu da burada şehrimizin artık bir takım psikolojik durumları başka bir safhaya taşınması gerekiyor, bunun içinde gençlerimiz, çocuklarımız şehirde farklı bir etkinliğin içerisinde olmalı. Bizde bunu desteklemek için merkezin yenilenme sürecini olabildiğince yakın bir zamana çekilmesini istedik. Yeni merkezin üç buçuk yıl gibi bir sürede tamamlanacağının belirtilmesi üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un özellikle eğilimi ile birlikte süre bir yıla çekildi. Merkez, Devlet tiyatrolarında hizmet vereceği bir kompleks butik yapı olarak bir yıl içerisinde tamamlanarak hayata geçmiş olacak“ şeklinde konuştu. Milletvekili Ölmeztoprak kentte depremlerde hasar alan diğer kültür varlıkları ile ilgilide devam eden çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirterek, şehrin yeniden imarı ve ihyasının her yönlü değerlendirildiğini kaydetti.
Manisa Ahmetli’de GSB Spor Okulundan yetişen basketbolcu Şeyma Aydın Manisa’nın gururu oldu Gençlik ve Spor Bakanlığınca Manisa’nın Ahmetli ilçesinde düzenlenen spor okullarından yetişen Şeyma Aydın, örnek başarısıyla takdir topluyor. Manisa’nın Ahmetli ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı GSB Spor Okulları ve Gençlik Merkezi’nin düzenlediği spor kursları, gençlerin sporla tanışmasını sağlarken önemli başarılar elde etmelerine vesile oluyor. Bu başarı öykülerinden biri de Şeyma Aydın’a ait. Şeyma Aydın, Ahmetli ilçesindeki spor kurslarına katılarak basketbol ile tanıştı ve gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Başarısını Ahmetli Efeler Spor Kulübü’nde sürdüren Şeyma Aydın, başarılı performansı sayesinde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun U14 Milli Takımı’na davet edildi ve Romanya’da düzenlenen Milli Takım Kampı’nda da adından söz ettirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, yetenekli genç sporcuların Manisa’dan çıkmasının gurur verici olduğunu belirtti. Öztürk, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm tesisler ve personel ile gençlerin her zaman hizmetinde olduklarını vurguladı. Şeyma Aydın’ı ve antrenörlerini kutlayan Öztürk, "Bu başarı hikayesi, gençlerin sporla tanışması ve yeteneklerini geliştirmesi için sağlanan imkanların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, gençlerin sporla buluşmalarını desteklemeye devam ederek gelecekte daha pek çok başarı hikayesine imza atmaya devam edecektir" diye konuştu.
Çankırı 5 ülkeden 26 ressam eserleriyle Ilgaz’ı anlattı: Açılan sergi yoğun ilgi gördü Çankırı’da 5 ülkeden 26 ressam, türkülere konu olan Ilgaz’ı eserleri ile anlattı. Çalıştayın ardından açılan sergi davetlilerden yoğun ilgi gördü. Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Ilgaz Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen "Uluslararası Çankırı Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı" Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan’dan gelen ve Türkiye’den 26 ressamın katılımı ile gerçekleştirildi. Ilgaz ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, 26 ressam Ilgaz ilçesinin doğal güzelliklerini, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü gözlemledi. Ressamlar daha sonra ilçenin güzelliklerini ön plana çıkartan eserler yaptı. Çalıştayın ardından düzenlenen sergide sanatçıların eserleri davetlilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışı Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Orta Fedarasyon Başkanı Şaban Can, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can tarafından yapıldı. Ressam Birsen Çeken ve Ayşen Can kordinatörlüğünde açılan ergiyi gezen davetliler resimler karşısında hayran kaldıklarını ifade etti. “Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk” Çalıştayda resimlerini sergileyen Ressam Gültekin Serbest, “İkinci kez Çankırı’nın Ilgaz ilçesine geldim. Bu çalıştayda iki adet resim yaptım. Bu resimlerden bir tanesi Ilgaz’da kaldığımız oteli simgeliyor. İkinci resimde ise eski İstanbul’u canlandırdım. Bu çalıştayda sanatçı arkadaşlarımla birlikte çok farklı eserler üreterek Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.
Ankara İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium’da yapıldı. Kurultayda, GİK ile MDK üyelerinin seçimi tamamlandı. Buna göre, yeni GİK’te Başkanlık Divanı’ndan Oktay Vural, Ayfer Yılmaz, Saltuk Buğra Kavuncu, Sedat Aksakallı, Şükrü Kuleyin, Naci Cinisli, Mehmet Tolga Akalın, Burak Akburak, Cem Özdemir, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Ayşe Sucu ve Taner Demirer yer almazken, Hakan Şeref Olgun, Ayyüce Türkeş Taş, Kürşad Zorlu, Ünzile Yüksel ve Selcan Taşcı Hamşioğlu listeye girdi. Kurulda partinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ile bir süre önce partiden istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin de yer alması dikkati çekti. Liste, şu isimlerden oluştu: "Ayyüce Türkeş Taş, Hakan Şeref Olgun, Turan Yaldır, Kürşad Zorlu, Uğur Poyraz, Hasan Toktaş, Ersin Beyaz, Ümit Özlale, Selcan Taşcı Hamşioğlu, Yavuz Aydın, Ünzile Yüksel, Enver Yılmaz, İsmail Koncuk, Müjdat Öztürk, Ali Feyzi Karaca, Kadir Ulusoy, İmran Nilay Tüfekçi, Melih Aydın, Selçuk Kılıçarslan, Cumali Durmuş, Dursun Çolak, Cenk Özatıcı, Ali Topçu, Kazım Haluk Ünal, Nevzat Korkmaz, Hasan Eryılmaz, Orkun Kanber, Alper Akdoğan, Erol Karapınar, Kazım Yücel, Özdemir Polat, Fatih Koca, Ali Adnan Kaya, Rıdvan Yalçın, Burcu Akçaru, Ali Demir, Mehmet Aslan, Fatih Demirkol, Alparslan Yüce, Berna Sukas, Canan Uçar, Hamdi Taner Özeler, Kısmet Çelik, Emel Bilenoğlu, Kübra Dursun, Demet Tekdemir, Kevser Ofluoğlu, Huriye Pelin Tellitepe Turan, Hilal Şerifoğlu, Ali Coşkun." Yeni MDK’de ise şu isimler yer aldı: "Güçlü Şenel, Zeki Buldan, Kadriye Ünler, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Ozan Canyurt, Emin Özkurt, Yusuf Afat, Kenan Kaçmaz, Funda Dilara Arıkan, Abdullah Şalcı."