ASAYİŞ - 13 Ocak 2018 Cumartesi 09:11

Bıçaklayıp ölmesini beklediler, polisin 170 saat görüntü izlemesiyle yakaladılar

A
A
A
Bıçaklayıp ölmesini beklediler, polisin 170 saat görüntü izlemesiyle yakaladılar

Adana’da 10 yerinden bıçaklayıp sopalarla yaraladıkları şahsın, hastaneye kaldırıldıktan sonra ölüp ölmediğini öğrenmek için bekleyip öldükten sonra da kaçan 10 zanlı, polisin 170 saat güvenlik kamera görüntülerini izleyerek harekete geçmesinin ardından yakalandı.

Adana’da 10 yerinden bıçaklayıp sopalarla yaraladıkları şahsın, hastaneye kaldırıldıktan sonra ölüp ölmediğini öğrenmek için bekleyip öldükten sonra da kaçan 10 zanlı, polisin 170 saat güvenlik kamera görüntülerini izleyerek harekete geçmesinin ardından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre olay, 29 Aralık 2017’de saat 23.40 sıralarında Çukurova ilçesi, Çatalan Baraj Köprüsü mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, baraj gölün kıyısında balık tutan 2’si çocuk 10 kişi, az ileride yine balık tutan Bahri Soncu ve yanında bulunan Hüseyin Fahri Temir ile tartışmaya başladı. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine, iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Olayda akraba olan, Sedat A. (20), Yasin A. (21), Emre A. (21), Muhammet A. (23), İbrahim A. (27), S.A (16) ile birlikte, Mamut T. (20), Serhat Ç. (19), Abdurrahman S. (22) ve M.M.Y (16), Temir ve Soncu’yu bıçak ve sopayla ağır yaralayıp kaçtı.



"Kaçmak için ölmesini beklediler"


Olayın ardından yaralılar, Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. 10 yerinden bıçaklanan ve başından sopayla yaralanan Temir ise 31 Aralık’ta hayatını kaybetti.


Olayın ardından cinayet zanlılarının, ağır yaraladıkları Temir ve Soncu’nun sağlık durumlarını takip ettikleri ortaya çıktı. Temir’in ölmesi üzerine Muhammet A. ve İbrahim A. olaydan sonra kaçtıkları minibüsle Ankara gitti. Polis bu arada tedavi edilen Soncu’nun ifadesini aldı. Kavga anında çok sarhoş olduğunu, hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen Soncu, her şeyin birdenbire olduğunu söyledi.



"170 saat güvenlik kamerası izlendi"


Polis, olayın tek tanığının da hiçbir şey hatırlamamasından dolayı baraj gölü kıyısındaki görgü tanıklarının ifadesini aldı. Zanlıların siyah bir minibüs ve motosikletle kaçtığını öğrenen polis, güvenlik kameraları üzerinde yoğunlaştı. Polis önce Çatalan Köprüsü’nden yola çıkarak tek tek bu araçların Koza Mahallesi’ne girdiğini belirledi. Polis bu güzergah üzerindeki 155 güvenlik kamerasını alıp tam 170 saat görüntü izledi. Ayrıca polis gidiş geliş olmak üzere toplam 40 kilometre yolda adeta iğne ile kuyu kazdı. Polis aracın cinsini ve modelini belirlemek için bu konuda uzman olan tamirci ve oto kiralama şirketleriyle de görüştü. Bölgede araştırma yapan polisler ayrıca zanlıların tedirgin hallerinden şüphelendi. Son olarak, 01 YS 253 plakalı minibüsün Temir’in ölmesinin hemen ardından Ankara’ya gittiğini de Plaka Tanıma Sistemi üzerinden öğrenen polis, zanlıları yakalamak için harekete geçti.


Aynı mahallede gözaltına alınan 2’si çocuk 10 kişi, emniyete getirildi. Burada sorgulanan zanlılar, olay sırasında bıçağı ve sopayı kimin kullandıklarını bilmediklerini söyleyip, suçu birbirlerinin üzerine attı.


İşlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gaziantep’te, yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptığı menengiç kahvesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diğer yandan içerisinde kafein bulunmaması kahve tiryakilerinin yanı sıra kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farklı bölgelerden ve dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek, şehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkısını da gözler önüne seriyor. “Menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmişini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en uğrak noktalarından biri olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip bir mekan ve Osmanlı’nın ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanların dinlenme noktası. İnsanların gelip kahvelerini içtiği, sohbet ettiği tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa burada yaptığımız menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” dedi. “Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var” Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bağcı, menengiç kahvesinin sağlıklı olduğunu ifade etti. Bağcı, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler kentin çeşitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldiğince güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hem fiyatımız uygun hem de sağlıklı bir ürün. Çocukların ve hanımların içmesinde hiçbir problem yok. Doğal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı. “Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim” İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargılı bir şekilde yaklaştığını söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok beğendiğini ve fikrinin değiştiğini söyledi. Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim. Sade Türk kahvesi sevdiğim için içemem diye düşündüm ama bayağı güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. İnternetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte İstanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.