GENEL - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 03:19

Adanalılar 15 Temmuz Nöbetinde

A
A
A
Adanalılar 15 Temmuz Nöbetinde

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) düzenlediği ve sonuca ulaşamadığı hain darbe girişimin ikinci yıl dönümünü anma programları tüm Türkiye’de ki meydanlarda düzenleniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) düzenlediği ve sonuca ulaşamadığı hain darbe girişimin ikinci yıl dönümünü anma programları tüm Türkiye’de ki meydanlarda düzenleniyor. Adana’da binlerce vatandaş Merkez Park’ta bir araya gelerek 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbetini tutuyor.



Akşam saatlerinde parka gelen vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleri altında içeri alındı. Park içerisine yerleştirilen dev sahnede 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından şehitler için Kura-an’ı Kerim okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma Adana halkına sinevizyon ile canlı izletildi.



Adana Valisi Mahmur Demirtaş, Allahınıza kurban, 15 Temmuzda sokaklarda caddelerde meydanlara çıktınız. Darbecilere darbe vurdunuz. Allahınıza kurban Adana’da diyerek, vatandaşı selamladı. Vali Demirtaş şöyle devam etti;” 15 Temmuz millettir, vatandır, bayraktır, devlettir ve ezandır. 15 Temmuz milletimizin İstiklal ve İstikbal mücadelesidir. 100 yıl önce 7 düvele haddini bildiren Çanakkale ruhuyla özdeş bir ruhtur. 15 Temmuz yerli ve yabancı işbirlikçilerine kurt postundaki kuzulara haddini bildirme günüdür. 15 Temmuz diriliş vaktidir, bir milletini uyanışı küllerinden yeniden doğuşudur. 15 temmuz işgal ve iç savaş denemesine karşı durmaktır. Darbeye darbe yapmaktır. 15 temmuzda 7 düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını bir gecede bozarak, tarihimizi yeni bir zaferi ekledik” ifadelerini kullandı.



Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adanalılara şöyle seslendi;” 15 Temmuz 2016’da doğrudan hükümete devlete yönelik iç savaş kaos ortamı yaratmayı amaçlayan hain bir kalkışma ile aziz milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Allaha şükürler olsun ki, milletimiz kendi iradesine sahip çıkmış. Daha fazla demokrasi daha fazla hukuk diyerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan darbe kalkışmasına fırsat vermemiştir. Adana’da milletimize karşı, doğrudan göğüs göğüse kaldığımız bir çatışma ortamı olmamıştır. Buna cesaret edilmemiştir. Adanalı hemşerilerimizde buna fırsat vermemiştir” dedi.



İki sene önce çok karanlık bir gece olduğunu vurgulayan Ak Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu,”Ben o geceyi Ankara’da yaşamış bir kardeşinizim. Ama bir sürü hesap yapmışlardı. Ertesi gün ile ilgili bir sürü plan vardı. Vatanımıza milletimize kast etmek istediler. Bir şeyi unuttular, bu milletin ayağında çarık olmadan nasıl Çanakkale zaferinde destan yazdığını unuttular. Aynı milletimiz yalın ayak çıkarak meydanlara, tankların önüne göğüs nasıl siper edilir, vergilerimizle alınan üniformaları giyen teröristlerce üzerine doğrulan silahlara nasıl dimdik durulmuş, F16’ya nasıl kafa tutulurmuş hepsini milletimiz dünyaya gösterdi. Bu cesareti bu yürekliliği gösterecek başka bir millet yok. Bunu ancak biz yapardık ve biz yaptık. Bütün dosta düşmana göstermiş olduk. Bu birlik beraberlik tablosu, demokrasi zaferimizi, birlik beraberliğimize sahip çıkışımızın bu güzel göstergesi, tüm dünyaya yine mesaj veriyor. Bu ülkenin dimdik ayakta olduğunu gösteriyor” sözlerini kaydetti.



Sarıeroğlu konuşmasının ardından, vatandaşlarla öz çekim yaptı. Bir vatandaş ise ağlayarak Sarıeroğluna sarıldı.



15 Temmuz Destanı nöbeti devam ettiği sırada saatler 00.13 gösterdiği an şehir genelinde sela sesleri yükseldi.



Adanalılar 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbetini tutmaya devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bilgi ve kültür yarışması düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da izledi. Atatürk Kızları, Akıncılar, Bandırma Vapuru, Harekat Ordusu, İstilasi Vatan, İttihat ve Terakki ve Kuvay-ı Milliye isimleriyle 8 grubun yarıştığı bilgi ve kültür yarışmasını Bandırma Vapuru isim grup 230 puanla birinci oldu. Grubun üyeleri Emre Kara, Ayşe Kara ve Cenk Yamak birinci olarak, mutluluklarını dile getirdiler. Yarışmada konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bayram çok güzel bir bayram. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Atamızın Samsun’a ayak bastığı gün mücadelenin başladığı gün. Ülkemizin üzerindeki kara bulutların kalkıp, aydınlığa giden bir yolun açıldığı bir günü kutluyoruz. Bu güzel günde Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bu etkinliği düzenledi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Tarihini bilmeyen başarıya ulaşamaz. Yarışmayı özel bir grup olan Bandırma Vapuru Kazandı. Zaten o vapura binen her zaman kazanıyor” dedi. Yarışmanın sonunda kazanan gruba ödülleri takdim edildi.
Manisa Gençlik Turnuvası’nın şampiyonluk kupasını Başkan Durbay verdi Manisa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda kazanan takımlara şampiyonluk kupasını Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay verdi. Şehzadeler Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında U-10 14 yaş grupları arasında düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda 4 takım kıyasıya mücadele etti. Emin Kaçar Spor Tesisleri’nde düzenlenen turnuvada Şehitler Spor Kulübü birinci, İl Gençlik Spor Kulübü ikinci, Yıldız Spor Kulübü üçüncü ve Karaköy Spor Kulübü dördüncülük kürsüsünde yer aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Futbol Turnuvası’nda centilmence mücadele eden genç futbolcuları başarılarından dolayı kutladı. 19 Mayıs 1919 gününün önemine dikkat çekerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi için ilk adımın atıldığı gün olduğunu belirten Başkan Durbay “Atatürk, bağımsızlığımızın ilk günü olan 19 Mayıs gününü gençlere emanet etti. Mustafa Kemal Atatürk, hem Başkomutan, hem Baş Öğretmen, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıdır. Atatürk, ‘benim iki büyük eserimden biri’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Bizler, ilelebet bu emanete sahip çıkmaya ve var gücümüzle korumaya ant içtik. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygı, minnet ve özlemle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”dedi. Başkan Durbay, konuşmasının ardından turnuvanın kazanan kulüplerine kupalarını takdim ederek, başarılarından dolayı gençleri ve öğretmenlerini tebrik etti.