ASAYİŞ - 18 Eylül 2018 Salı 23:51

Kozan’da orman yangını

A
A
A
Kozan’da orman yangını

Adana’nın Kozan ilçesinde kızılçam ağaçlardan oluşan ormanlık alanda yangın çıktı.

Adana’nın Kozan ilçesinde kızılçam ağaçlardan oluşan ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Kozan-Feke karayolu Sırelif mevkiinde bulunan kızılçam ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının çıktığı ormanlık alanda İsmail Büyüköztürk’e ait bulunan 150 kovan arı ise sahibi tarafından yangın alanından tek tek uzaklaştırılmaya çalışıldı.


Yangından arılarını kurtarmaya çalışan İsmail Büyüköztürk, “Yangını görür görmez koştum geldim. Burada yüz elli kovan arım var. Şuan için yangından dolayı görünürde kovanlarımda zarar yok ancak dumandan arılarım etkilenmiş olabilir bekliyoruz” dedi.


Kozan Orman İşletme Müdürü Veysel Önen ise, “Sırelif mevkiinde on kırk beş sırasında bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında tüm ekiplerimiz teknik elemanlarımız ile müdahale ettik. Şuan kısmen kontrol altında. İnşallah kısa sürede bunun tamamen kontrol altına alarak soğutma işlemlerimiz devam edecek. Şuaın 32 tane arazözümüz, su tankımız, üç adet dozerimiz, iki adet greyderimiz şuan yangına müdahale etmiş durumda. Yangın şuan kontrol altında soğutma işlemleri devam ediyor” diye konuştu.


Yangın kontrol altına alınırken yanan alanın soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.