ASAYİŞ - 08 Kasım 2018 Perşembe 09:17

Kalp krizinin altından şantajlı gasp girişimi çıktı

A
A
A
Kalp krizinin altından şantajlı gasp girişimi çıktı

Adana’da 10 gün önce bir evde kalp krizi geçirdikten sonra ölü bulunan bir kişinin, 17 yaşındaki bir kız tarafından aşk vaadiyle kandırılıp, bir eve getirilerek burada kıyafetleri çıkartıldıktan sonra kızın arkadaşları tarafından şantaja uğradığı ortaya çıktı.

Adana’da 10 gün önce bir evde kalp krizi geçirdikten sonra ölü bulunan bir kişinin, 17 yaşındaki bir kız tarafından aşk vaadiyle kandırılıp, bir eve getirilerek burada kıyafetleri çıkartıldıktan sonra kızın arkadaşları tarafından şantaja uğradığı ortaya çıktı.


Olay, 28 Ekim günü Çukurova ilçesinin 100. Yıl Mahallesi 85008 Sokak’taki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, 112 acil servise 100. Yıl Mahalllesi’ndeki bir apartmanın 12. katında bir kişinin rahatsızlandığı ihbarı geldi. İhbar üzerine harekete geçen 112 ekipleri eve geldiklerinde yarı çıplak halde bir şahsın hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekipleri hemen şahsa müdahale etti ancak çiftçilik yapan B.Ö. (53) isimli şahsın kalp krizinden öldüğü belirlendi. Sağlık ekipleri kalp krizi olmasına rağmen polise haber verdi.



Kendi evi olmadığı için polis şüphelendi


Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, B.Ö.’nün ölümünü araştırmaya başladı. Polis ekipleri şahsın öldüğü evin kendisine ait olmadığını, evin Hayriye E. tarafından kiralandığını ve ölen adamla da hiçbir bağlantısının olmadığını tespit etti. Bunun üzerine polis şüphelenerek 112’yi arayıp ihbarda bulunan şüpheliyi de bulmak için çalışma başlattı. Ancak 112’nin Suriyeli’nin üzerine olan bir hatla arandığını saptadı. Polis bunun üzerine apartmana gelen giden araçları güvenlik kameralarından takip etti. Bu arada ölen şahsın cep telefonun da da bir genç kızla mesajlaşmalar olduğu tespit edildi. Ekipler, hemen kızın kim olduğunu bulmak için çalışmalarını sürdürdü.



Aşk vaadiyle gasp tuzağı kurulmuş


Polis ekipleri B.Ö.’ye buluşmak için mesaj atan şahsın 17 yaşında Y.K. isimli bir kız olduğunu saptadı. Polis Y.K.’yi evinde yakaladı. Kız çocuğu yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Y.K. isimli kız çocuğu, "Arkadaşlarım bana B.Ö.’nün numarasını vererek ‘Arkadaş olup eve çağıracaksın sonra biz gelip onu tehdit ederek para alacağız’ dedi. Ben kabul etmeyince ‘Aileni öldürürüz’ diyerek tehdit ettiler. Korkup kabul ettim. Arkadaş olduk ve eve çağırdım” diyerek suçunu itiraf ettiği ileri sürüldü.



Adam soyundu gelin mesajı attı


Polis araştırmayı derinleştirdiğinde genç kıza zanlıların B.Ö.’nün telefon numarasını verdiği genç kızın da daha sonra ona mesaj atarak tanıştığı ve arkadaş olduğu en sonunda da kafede buluşup B.Ö.’nün ölü bulunduğu eve geldiklerini saptadı. Y.K.’nın eve gelince B.Ö.’ye soyunmasını söylediği daha sonrada evde başka bir oda da saklanan zanlılara ’soyundu gelebilirsiniz’ diye mesaj attığı öğrenildi. Bunun üzerine odaya gelen zanlıların, "Sen ne yapıyorsun bu kız 17 yaşında bizim yeğenimiz. Seni polise vereceğiz, ailene de söyleyeceğiz. Bize para vereceksin yoksa seni rezil ederiz ve hapse girersin" dediği bu sırada da B.Ö.’nün fenalaşarak yere düştüğü zanlıların korkup kaçtığı bir kişinin ise Suriyeli bir şahsın üzerine çıkan telefon hattından 112’yi aradığı tespit edildi.


Polis ekipleri, bu belirlemeleri yaptıktan sonra zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler yapılan çalışma sonucu, evi kiralayan Hayriye E., ölen şahsı tehdit ettikleri ileri sürülen Cihat E., Doğan B. ve Emin Ö.’yü gözaltına aldı.


Yaşı küçük olan Y.K.’nın ise Çocuk Şube Müdürlüğünde suçunu itiraf ettiği öne sürülürken, diğer zanlıların suçlamaları kabul etmediği kaydedildi. Y.K. ile birlikte diğer zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından ’kişiyi tehdit yoluyla ölümüne sebebiyet verme’ suçundan mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Doğan B., Emin Ö. ve Cihat E. tutuklanırken Hayriye E.’ye de ev hapsi cezası verildi. Y.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, iş yerlerine yönelik çok sayıda molotofkokteyli ve silahlı saldırı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehdit ve mala zarar verme suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucu 3 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişeğe el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.