ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 01:56

Bağcılar’da kafeye silahlı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

A
A
A

Bağcılar’da kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler henüz bilinmeyen bir nedenle kafeye silahlı saldırı düzenledi. Onlarca merminin sıkıldığı saldırıda 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Polisler olay sonrası kaçan maskeli saldırganların peşine düştü.

Saldırı, saat 22.30 sıralarında Bağcılar Göztepe Mahallesi Maslak Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kafenin önüne gelen kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler kafeye ateş açtı.

Onlarca merminin sıkıldığı kafede bulunan Y.A., N.C. ve M.B. İsimli 3 kişiye kurşunlar isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3 kişi yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan M.B.’nin durumun ağır olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken olay yeri inceleme ekipleri kafenin içinde ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan şüpheli kişi veya kişileri yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı. 

Abdullah Altunbaş - Yağız Ekrem Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta engelliler için iki farklı kursun açılışı yapıldı Muş Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Derneği ile Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü işbirliğiyle engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için iki kursun açılışı gerçekleştirildi. Vadi Park’taki Muş Engelliler Derneğinde açılan "Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu" ve "Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu"nda 20 engelli eğitim görecek. Kursiyerler, eğitimler sayesinde hem yeni mesleki beceriler kazanacak hem de özgüvenlerini artırarak topluma daha aktif bir şekilde katılma fırsatı bulacaklar. Kursların sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikayla birlikte iş bulma süreçlerinde destek sağlanacak. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, dernek binasında 2 kursun açıldığını ifade ederek, "Her iki kursta 20 engelli eğitim görecek. Kurslar yaklaşık 6 ay sürecek. Kursa katılan kursiyerlerimiz yüzde 60’i istihdam garantili olacak. Kurs sonunda başarılı olanlar istihdamlarını gerçekleştireceğiz. Tüm bireylerimizi iş imkanları ve hayata dört elle sarılmaları konusunda eğitmemiz var. Kurs faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Engelli ailelerimizin bu kurs vasıtasıyla daha güçlü bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri ve özgüvenlerini çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Kurs açılışında emeği geçen başta dernek başkanımız ve diğer kursiyer aileler olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise desteklerinden dolayı Muş Valisi Avni Çakır’a teşekkür etti. Törene, Vali Çakır’ın eşi Bahar Çakır, kurum amirleri ve engelliler katıldı.
Zonguldak Lokman Ayva: "Medeniyetimiz çok iyi bir referans, sürdürülebilir bir anlayışımız var" Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engellilerin geleceği konusunda Türkiye’nin dünya ile yarışma konusunda çok iyi bir yerde olduğuna dikkat çekti. Ayva, "Medeniyetimiz çok iyi bir referans" dedi. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Geleceğin Engellileri, Engellilerin Geleceği" konulu söyleşisiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (ZBEÜ) konuk oldu. Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Ayva, Türkiye’nin engellilerin geleceği konusunda dünya ile yarışında çok iyi konumda olduğunu söyledi. Aynı zamanda medeniyetin de iyi bir referans olduğunu, gelecekten ümitli olduğunu söyleyen Ayva, şöyle devam etti: "Biz hep beraber engellilerin geleceği, geleceğin engellilerinin bugünkü haliyiz. Değişime, gelişime açık bir topluluğuz. Gelecekte de oluşacak toplumda gelişen, değişen insanlar topluluğu şeklinde bir karakter ortaya konacaktır. Toplumda engellilik kültürünün çok yanlış anlaşıldığını ve maalesef çok kötü noktalara gittiğini biliyorum. O yüzden de bu değişimin, gelişimin hayal edilebilir bir şeyin çok ötesinde olduğunun farkındayım. Geçmişten hiç bahsetmek istemiyorum. Zaten gençler de geçmişle karşılaştırmayı pek sevmiyor. Ben şahsen yarını ve dünyayla karşılaştırmak istiyorum. Çünkü gerek Avrupa, Amerika, Uzakdoğu, Afrika, Asya ülkelerindeki tecrübem; Türkiye’nin dünyayla bu konuda yarışma konusunda çok iyi olduğunu, çok iyi bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Bunun da sürdürülebilir bir nitelik taşıdığını; çünkü medeniyetimiz buna katkı veriyor. Zemin oluşturuyor. Medeniyetimiz çok iyi bir referans. Sürdürülebilirlik, insan, engellilik anlayışımız var. O yüzden ben gelecekten ümitliyim." ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin engelsiz bayrak ödüllerindeki başarısına dikkat çekti. Özölçer, "Günümüzde önemli bir gündemi oluşturan engellilik konusu ve bu konuda yapılması zaruri olan çalışmaların her fırsatta dile getirilmesi oldukça kıymetlidir. İnsan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir adım hiçbir strateji dünyaya refah, mutluluk ve adalet getirmeyecektir. Engelli bireylerimize karşı gereken sorumluluğun bilincinde olarak bizler de üstümüze düşen görevlerin farkındayız. Bu farkındalıkla beraber bilim ile teknolojiyi temel alarak evrensel değerler bilincinde yenilikçi ve uygulanabilir çözümler sunmak önceliğimizdir. İşte bu çözümler ışığında temel hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanılabilmesi için ortaya çıkan engelsiz üniversite kavramı oldukça kıymetlidir. Engelsiz üniversite kapsamında önem arz eden engelsiz bayrak ödüllerinde üniversitemiz 2018 yılından itibaren YÖK tarafından düzenlenen engelsiz bayrak ödülleri kapsamında 14 turuncu bayrak yani mekanda erişim, dört yeşil bayrak eğitimde erişim, iki program nişanına sahiptir" ifadelerine yer verdi.
Karabük KBÜ Öğretim Üyesi Bezci’nin antrenörü olduğu Milli Takım Avrupa Şampiyonu oldu Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Bezci’nin antrenörlüğünü yaptığı Türkiye Milli Takımı Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı; 3 altın, 9 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 16 madalya ile kürsünün en üst basamağına çıkarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası, 40’dan fazla ülkeden yaklaşık 520 sporcunun katılımıyla 9-12 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Şampiyonada KBÜ Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Bezci’nin antrenörlüğünü yaptığı Türkiye Milli Takımı, şampiyonayı 3 altın, 9 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 16 madalya ile tamamladı. Türkiye, bu sonuçlarla 2022 yılında yapılan son şampiyonadan sonra yeniden takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Ay yıldızlı milliler, taekwondoda kadınlarda takım halinde ikinci, erkeklerde birinci sırayı alırken genel klasmanda zirveye çıktı. Milli para taekwondocularda 2022’den sonra yeniden takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Dünya Kupası Taekwondo şampiyonu, Milli Takım Antrenörü ve Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Bezci elde edilen başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “Türkiye, şampiyonayı 3 altın, 9 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 16 madalya ile tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. Hem Taekwondo hem de Para Taekwondo Milli Takımlarımız kürsünün en üst basamağında yer almayı başardı. Tüm sporcularımız ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Şanlı ülkemin her alanda başarıları daim olsun” dedi.