SAĞLIK - 14 Ocak 2019 Pazartesi 15:06

Adana’da, “Aile Hekimini Erken Tanıyın” kampanyası

A
A
A
Adana’da, “Aile Hekimini Erken Tanıyın” kampanyası

Adana’da, birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi artırmak ve Aile Hekimliği hizmetlerinin önemi konusunda farkındalığı sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘İletişim Kampanyası’ düzenlendi.

Adana’da, birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi artırmak ve Aile Hekimliği hizmetlerinin önemi konusunda farkındalığı sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘İletişim Kampanyası’ düzenlendi.


Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlığın Geliştirilmesi Birimi koordinesinde gerçekleşen kampanyaya, kentte bulunan bütün sağlık kurum ve kuruluşları destek verdi. Kampanya çerçevesinde, Aile Hekimlerine Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan spot filmi izlettirilirken, şehrin değişik noktalarında ki bilboardlara “Aile Hekiminizi Erken Tanıyın” afişleri asıldı ve vatandaşlara broşürler dağıtıldı.


Kampanya dahilinde, Aile Hekimliğini tanıtmak, bilinirlik düzeyini artırmak, tutum ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla, vatandaşların ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına ve acil servislere olan başvurularının azaltılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”