ASAYİŞ - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 23:49

Alparslan Kuytul’un kızı denizde boğulma tehlikesi geçirdi

A
A
A
Alparslan Kuytul’un kızı denizde boğulma tehlikesi geçirdi

Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme (FETÖ/PDY), yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak (PKK/KCK) suçlarından tutuklu bulunan Alparslan Kuytul’un kızı ve kuzeni denizde yüzerken boğulma tehlikesi atlattığı için hastaneye kaldırıldı.

Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme (FETÖ/PDY), yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak (PKK/KCK) suçlarından tutuklu bulunan Alparslan Kuytul’un kızı ve kuzeni denizde yüzerken boğulma tehlikesi atlattığı için hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, olay Yumurtalık ilçesinde halk plajında 12 Temmuz günü meydana geldi. İddiaya göre, Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, kızları ve yeğeni Muhammet Cahit Gül Yumurtalık’taki akrabalarının yazlığına gitti. Bir süre sonra anne, çocukları ve yeğeni halk plajına giderek denize girdi. Muhammet Cahit Gül yüzme bilmeyen Alparslan Kuytul’un 15 yaşındaki kızı Meryem Kuytul’a yüzme öğretmek istedi. Bu sırada dip dalga gelerek Kuytul’u içeri çekti. Bunun üzerine de Gül kız çocuğunu kurtarmak istedi. Ancak o da boğulma tehlikesi atlatınca çevredeki vatandaşlar yetişip hem Gül’ü hem de Kuytul’u kurtardı. Önce Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırılan Gül ve Kuytul sevk edildikleri Adana Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de vaat ettiği üzere; cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına park eden araçlardan ücret alınmayacağının ve geçmişe yönelik otopark borçlarının silineceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması ve suya getirilen yüzde 25 indirimin hemen arkasından alınan yeni kararla, BURBAK noktalarının da ücretsiz olacağını duyurdu. 3 Mayıs Cuma günü itibariyle yürürlüğe girecek uygulama ile birlikte vatandaşlar cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına araçlarını ücretsiz olarak park edebilecek. Bununla birlikte geçmişe yönelik var olan otopark borçları da silinecek. Gülümseten hizmetlere devam Bursalılara en nitelikli hizmetin sunulması ve yurttaşların kentin imkânlarından eşit olarak yararlanması amacıyla sözlerini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalı hemşehrilerin yüzlerini gülümsetecek hizmetleri devreye alıyor. Bursalıların, hem altyapı katılım payı hem de otopark ücreti ödemesi yapmasının doğru olmadığının altını çizen Başkan Bozbey, alınan kararla ilgili yaptığı açıklamasında, “Nilüfer Belediye Meclisi’nin 2015 Şubat ayı toplantısında BURBAK’ın yol üzerine çeken araçlardan otopark ücreti almasının yanlış olduğunu gündeme getirmiştim ve bu yanlışın düzeltilmesi için mücadele etmiştim. İşte bu konuyu çözüme kavuşturduğumuzu müjdelemek istiyorum. Bu haksızlığı gidermek amacıyla; 3 Mayıs 2024 Cuma günü itibariyle cadde ve bulvarlardaki uygun yerlere araçlarınızı ücretsiz olarak park edebileceksiniz. Trafik akışını rahatlatmak ve araçların doğru park etmesini sağlamak için BURBAK görevlisi arkadaşlarımız yine sizlere yardımcı olmaya devam edecekler. Ayrıca bugüne kadar cadde ve bulvarlara park eden araçların var olan otopark borçlarının da silineceği bilgisini vermek istiyorum. Sizleri gülümseten hizmetleri bir bir devreye alacağımızı bildiriyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Beşiktaş ve Sakarya BBSK, final turunda 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde Play-off Şampiyonluk Etabı’nda Beşiktaş ve Sakarya BBSK final turuna adını yazdırdı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde Play-off Şampiyonluk Etabı’nda ilk turunda Spor Toto’ya karşı Beşiktaş Safi Çimento, 43-22 ve 30-28’lik skorlarla seride iki galibiyet elde ederek, Sakarya BBSK ise Beykoz Belediyesi’ni 35-29 ve 31-30’luk maçlarla yenerek Final Turu’na yükseldi. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş maçlık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takım olan Beşiktaş’ın, üçüncü ve gerekirse dördüncü maçlar ise Sakarya BBSK’nın sahasında oynanacak. Gerekirse beşinci maç Beşiktaş’ın sahasında oynanacak. Seride üç maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi şampiyonu, diğer takım ise Erkekler Süper Ligi ikincisi olacak. Final serisi maçları 20 Mayıs tarihinde başlayacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları sonucunda tur atlayamayan Spor Toto ve Beykoz Belediyesi, üçüncülük-dördüncülük serisi maçları oynayacak. Üç maçlık serilerde iki galibiyet üzerinden oynanacak bu seri sonunda iki maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi üçüncüsü olacak. Diğer takım ise Şampiyonluk Etabını dördüncü olarak tamamlayacak. “Play-Off Şampiyonluk Etabını” dördüncü olarak tamamlayan takım, “Sıralama Etabı” beşincisiyle Süper Lig sıralaması için dördüncülük-beşincilik maçı oynayacak.