- 06 Eylül 2019 Cuma 10:02

Ameliyatta rock müzik keyfi

A
A
A
Ameliyatta rock müzik keyfi

Adana’da Doç.

Adana’da Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, bacak damar tıkanıklığı ameliyatını hastasıyla birlikte rock müziği dinleyerek yaptı. Çağlıyan, “Bunu duyan başka hastalarım da ’biz de isteriz’ dediler. Biz hastanın çektiği ağrıyı hafifletmek için böyle bir yola başvurduk” dedi.


Emekli coğrafya öğretmeni 68 yaşındaki Muhammed Emin Yılmaz, vitrin hastalığına bağlı bacak rahatsızlığı sebebiyle 5 Ağustos tarihinde Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim dalından Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan’a başvurdu. Çağlıyan ise Yılmaz’ı ameliyat etmek için 26 Ağustos Pazartesi tarihine gün verdi. Bu sırada ise Yılmaz ve Çağlıyan sohbet ederken birbirlerinin rock müzik sevdiklerini öğrendi.


Gitar çalmayı ve rock müzik dinlemeyi seven Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan’a ise hastası Muhammed Emin Yılmaz, rock müzik CD’si hediye etti. Çağlıyan da hastasına jest yaparak ameliyathanede yanında getirdiği bilgisayar ile rock müzik çaldı. Lokal anesteziyle ameliyat olan Yılmaz ise ameliyatta sevdiği müzikleri dinledi ve ameliyattan 1 gün sonra taburcu oldu.



Ameliyat esnasında fon müziği


Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastamız bayramdan önce bacak damarlarında tıkanıklık olması nedeniyle kliniğimize başvurmuştu. Yapılan anjiyolarda kalp damarlarında da tıkanıklık olduğu tespit edilmişti. Önce kalbine daha sonra da bacak damarlarına müdahale gerektiren ciddi bir tıkanıklık tespit edilmişti. Bu arada, ben hastamızın ilginç bir özelliğini öğrendim. Kendim de normalde rock müziği dinleyicisiyim. Sağ olsun bana rock müziği CD’si getirdi. Öyle olunca bu işlem de riskli ve uzun sürecekti. Biz de fon müziği yapalım dedik ve ameliyathanede rock müzik, klasik müzik ve çeşitli müziklerin olduğu albümü işlem sırasında dinledik” diye konuştu.



Hastanın çektiği ağrı hafifliyor


Rock müzik dinleyerek ameliyat yaptıktan sonra başka hastaların da bu yönde talebi olduğunu anlatan Çağlıyan, “8-9 saniyelik bir kısmını sosyal medyada paylaştım. İşlemimizde Allah’a şükür iyi geçti. 1 gün sonra taburcu ettik ve bugün kontrole geldik. İşlemlerimizi lokal anesteziyle yapıyoruz ve hastayla mümkün ettiğince sohbet ediyoruz. İşler her zaman bu kadar iyi gitmiyor tabi. Hasta ağrı da duyabiliyor ancak biz hastanın çektiği ağrıyı hafifletmek için böyle bir yola başvurduk. Sosyal medya paylaşımları sonrası işlem planladığım hastalarım ’biz de isteriz’ yazdılar. Onlara rock müzik uyar mı bilmiyorum ama başka müzik türleriyle işlemi yaparız” ifadelerini kullandı.



"Ameliyatta çok rahatladım"


Muhammed Emin Yılmaz ise ameliyatta müzik dinlerken çok rahat hissettiğini anlatarak, “Hastalığım, yürümeyi zorlaştırıyordu. Beni ikinci dünyaya kavuşturdu doktorum. Rahatım. Ameliyat süresince ortak noktalarımız çıktı hocamızla. 1968’lerde rock müzik dinlemeye başladım. Bu zamana kadar geldi. Çok rahatladım ameliyatta müzik dinlerken” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.
İstanbul Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı. "Şikayetçiyim" Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.