ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:01

Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi

A
A
A
Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi

Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı.


Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı.



"Şikayetçiyim"


Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.



Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri Melikgazi Belediyesi bu sene 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlanan kurban satış yerleri için ön başvuruların 20 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu. Kurban Pazar yerlerinin vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmesini sağlamak için hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Bu yıl 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için Melikgazi Belediyesi olarak hazırlıklarımız aralıksız şekilde devam etmektedir. Mimarsinan Organize Sanayi ve Beştepeler Bölgesinde kurulacak olan kurban satış yerlerinin bakım, onarım faaliyetleri kapsamında çadır alanlarını düzenliyor, su hatlarının bakım onarımı yapıyor, vatandaşlarımızın dini vecibelerini sağlıklı ortamlarda yapabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak kurban pazar yerlerimizi en iyi şekilde düzenleyerek esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeden alım satım yapma imkânı sağlıyoruz. Kurban olarak satılacak hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporlu, hayvan pasaportlu, nakil belgesi olan, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen koruyucu aşıları yapılmış ve TÜRKVET kayıt sisteminde kayıtlı olmasına dikkat ediyoruz. Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerince kontrol edilen; kurban niteliği taşıyan hayvanlar pazar yerine alınacaklar.“ dedi. “Kurban pazar yerleri ön kayıt tarihleri 20-24 Mayıs” Kurban pazarında satış yapmak isteyen esnaflar için ön kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Başkan Palancıoğlu, “Kurban pazarlarında satış yapacak esnaflarımızın 20-24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 0 352 252 18 98 numaralı hattımızı arayarak ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ön kayıt yaptıran esnaflarımız, Mimar Sinan Kurban Satış Yeri için 27 Mayıs Pazartesi günü, Mimar Sinan Kurban Pazar Yeri’nde işgaliye ücretlerini yatırarak yerlerini alabilecekler. Beştepeler Kurban Satış Yeri için, Belediyemiz veznelerine uğrayarak işgaliye ücretini yatıran esnaflarımız, 28 Mayıs Salı günü Beştepeler Kurban Satış Yeri’ne gelerek yerlerini alacaklar. Tüm hemşehrilerime şimdiden hayırlı, kazasız, belasız bayramlar diliyorum.” dedi. Melikgazi Belediyesi tarafından Mimar Sinan Kurban Satış Yerinde bulunan kesimhanede büyük baş kesim ücreti 2.500 TL iken kurban çadır işgaliye ücretinin 5.000 TL olarak belirlendiği ifade edildi.
Antalya Bahar: "Yeşil OSB kavramının sınırları genişledi" Antalya OSB’nin çevre ve doğa hassasiyeti TSE tarafından yaklaşık 2 ay süren denetim çalışmaları sonucu tescil edildi. Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün katılımcılarına sağladığı hizmet arzının çevresel performansını ölçmek ve karbon ayak izini azaltmak hedefiyle hazırlanan Sera Gazı Emisyon Raporu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından doğrulandı. Çevresel sürdürülebilirliği desteklemek ve bölge firmalarına örnek teşkil etmek amacıyla hazırlanan Sera Gazı Emisyon Beyanı, uluslararası standartlar doğrultusunda, yaklaşık 2 ay süren denetim çalışmaları neticesinde onaylanıp belgelendirildi. 5 kategoride hazırlandı 2022 yılında başlatılan Yeşil OSB uyum çalışmaları kapsamında TS EN SO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 46001 Su Verimliliği Yönetim Sistemi belgelerini alan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Sera Gazı Emisyon Raporunun TSE Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı tarafından tescillenmesi ile çevre hassasiyetini ve Türkiye’nin en çevreci OSB’si olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Karbon ayak izi hesaplamaları kapsamında 5 kategoride hazırlanan rapor, sürdürülebilirlik çalışmalarının çevresel ve ekonomik unsurları için rasyonel anlamda ölçme, değerlendirme ve iyileştirme imkanı sağlayacak. Yeşil OSB Antalya OSB’nin ilklerin OSB’si olmaya devam ettiğini, örnek uygulamalar ile ‘Yeni Nesil OSB’ kavramının sınırlarını genişlettiğini ifade eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Çevresel değerlere ve sürdürülebilirliğe özde değer veren ve tüm hizmet süreçlerine bu değeri önceliklendiren Bölge Müdürlüğümüz, üstlendiği misyonla birçok uluslararası hizmet standardında ilk belgelendirilen yapı olmuştur. Sera gazı beyanımızın resmi olarak doğrulandığını bölge firmalarımız ve paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Aldığımız bu doğrulama belgesi, çevreye duyarlılığın ve inovasyonun öncüsü olarak ön planda olan Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün çevresel taahhütlerini ve çabalarını göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek ve dünyanın sürdürülebilir geleceği için ‘Yeşil OSB’ uyum çalışmalarımıza kararlılıkla devam edecek, uluslararası hizmet ve raporlama standartlarına uyum faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.