ASAYİŞ - 08 Kasım 2019 Cuma 06:49

Adana’da DEAŞ ve El Kaide operasyonu: 10 gözaltı kararı

A
A
A
Adana’da DEAŞ ve El Kaide operasyonu: 10 gözaltı kararı

Adana’da terör örgütü DEAŞ ve El Kaide adına eylem ve faaliyet hazırladıkları tespit edilen 8’i Suriye uyruklu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Adana’da terör örgütü DEAŞ ve El Kaide adına eylem ve faaliyet hazırladıkları tespit edilen 8’i Suriye uyruklu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şafak vakti yapılan operasyonla şüpheli şahıslar yakalandı.



Adana Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü DEAŞ ve El Kaide yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 8’i Suriye uyruklu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü


ekipleri, şafak vaktı DEAŞ ve El Kaideye yönelik operasyonu başlattı.



Özel harekat timlerinin desteği ile söz konusu şahısların evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.



DEAŞ ve El Kaide örgütlerinde hemşire, istihbarat ve hizmet emiri görevleri yaptıkları tespit edildi


DEAŞ ve El Kaide terör örgütünde hemşire, istihbaratçı ile hizmet emiri olarak çalıştıkları tespit edilen yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.



Öte yandan, yakalanan zanlıların örgüt adına sohbet, ders, etkinlik düzenlendikleri ve örgüt mensupları ile irtibat halinde oldukları öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı Gaziantep’te jandarma ekiplerince uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan şafak operasyonunda 5 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı koordinesiyle uyuşturucu madde üretimi ve ticareti yapma suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik şafak operasyonu yapıldı. Tespit edilen beş farklı adrese yapılan eş zamanlı şafak operasyonunda 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 5 şahıstan 2’si tutuklandı Gözaltına alınan ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen 5 şahıstan M.B., R.S. ve A.A. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken A.M. ve M.T. isimli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu hapları tuvalet gideri ile sakız kutusunda saklamışlar Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar neticesinde bin 308 adet captagon hap, 21 gram kubar esrar, 20 gram plaka esrar, 2 adet hassas terazi, 5 cep telefonu ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Aramalar sırasında tuvalet giderinde ve sakız kutusunda zulalanmış halde uyuşturucu hap bulunması ise dikkat çekti. Konu ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
İstanbul İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelere yönelik KDV denetimi yaptı. Denetimde, işletmelerin pos cihazları, yazar kasaları ve ödeme aldıkları cihazlar kontrol edildi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy’de restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimler 45 araç ve 200 personelle gerçekleşti. Denetimlerde; KDV oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, iş yerinin kira olup olmadığı, iş yeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıt dışı işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı kontrol edildi. Denetimlere İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç de katıldı. Denetime ilişkin açıklamalarda bulunan Bilgiç, "Yaklaşık 45 araç ve 200 gelir uzmanı arkadaşımızın katılımı ile, Katma Değer Vergisi oranlarına ilişkin tespitler, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazı kontrolünün yanı sıra, işyerinin kira olup olmadığı, işyeri kiralarının bankalar vasıtasıyla ödenip ödenmediği, kayıtdışı istihdam bulunup bulunmadığı gibi çeşitli konularda vergi denetim faaliyetleri yapıldı" dedi. "Vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" Bilgiç, "Vergi denetimlerimizde KDV oranları, ödeme kaydedici cihaz ve POS cihazları denetimi, iş yerleri kiralıksa kira ödemeleri bankadan mı elden mi bankadansa dekont tespiti, POS cihazları işletmeye ait mi değil mi, işletmeye ait olmayan POS cihazları kullanılıyorsa bunların tespiti, kayıt dışı istihdam bulunması durumunda bunun tespiti ve IBAN numarasına ödeme alan işletmeler varsa bu numaraların tespiti, hesap numarasının işletmeye ait olup olmadığı konularının tespiti ile alakalı vergi denetimi gerçekleştireceğiz. Vergi dairesi Başkanlığı olarak vergi denetimlerinde en önemli amacımız kayıt dışılığı önlemektir" ifadelerini kullandı. Özellikle KDV oranlarını yanlış uygulamak suretiyle yüksek oranda ürün teslim ettiği halde düşük KDV oranıyla fiş kesen belge düzenleyen işletmelerle alakalı denetimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bilgiç, "Yaptığımız denetimlerde hem mükelleflerimize hem de vatandaşlarımıza vergi konusunda rehberlik etmeye hem de uyumlu olmayan mükelleflerimize cezai işlem uygulamak suretiyle kayıt dışılığını önlemek gayreti içerisindeyiz" diye konuştu. Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz vatandaşlarımızdan yapmış oldukları alışverişlerde aldıkları ürün ve hizmetin belgeye intikal edip etmediğini tespit etmelerini ve bunu kontrol etmelerini istiyoruz. Aksi bir durumla karşılaşmaları halinde de gerek CİMER gerek VİMER vasıtasıyla bunları bizlere intikal ettirmeleri durumunda gerekli incelemeler ivedilikle yapılacaktır."