ASAYİŞ - 15 Şubat 2020 Cumartesi 09:52

Özel güvenlik görevlisinin sır intiharı

A
A
A
Özel güvenlik görevlisinin sır intiharı

Adana’da bir hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi intihar etti.

Adana’da bir hastanede çalışan özel güvenlik görevlisi intihar etti.


Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi 4234. Sokak’taki 2 katlı bir evde meydana geldi. İddiaya göre, bir kamu hastanesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Muhammet Y. (32) sabah işe gitmeyince mesai arkadaşları ceza alacağından telefonla arayıp bilgi vermek istedi. Ancak arkadaşları birçok kez aramalarına rağmen Muhammet Y’ye ulaşamadı. Arkadaşları şüphelenerek hastaneye yakın olan eve gelip kapıyı çaldı. Muhammet Y.’nin eşi kapıyı açınca arkadaşları, "Kocan nerede, işe gelmedi bugün, mesaisi var işinden olacak" dedi. Muhammet Y.’nin eşi, kocasının sabah kalkıp damdaki odaya gittiğini, kapıyı da kimsenin açmamasını istediğini, kendisinin de kapıyı bir türlü açtıramadığını söyledi. Bunun üzerine arkadaşları kapıyı çalıp seslenmesine rağmen kapı bir türlü açılmadı. Arkadaşları, kapıyı açtıklarında Muhammet Y.’yi yerde boynunda iple buldu. Hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Muhammet Y.’nin öldüğünü belirledi. Polisin ilk incelemesinde ise Muhammet Y.’nin kendisini iple astığı ancak ipin ağırlığı taşımayarak koptuğu ve Muhammet Y.’nin yere düştüğü belirlendi. Cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Şahsın yakınları gözyaşlarına boğulurken, mahalle sakinleri ne ekonomik ne de ailevi problemleri olmayan genç adamın intihar etmesiyle şok oldu. 25 yıl önce babası Duran Y. işe giderken tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Muhammet Y.’nin iki çocuğu olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale 3 yıl sonra böbrek nakliyle sağlığına kavuştu Çanakkale’de, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan 41 yaşındaki Turan Cinislioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde gerçekleştirilen böbrek nakliyle tekrar sağlığına kavuştu. Çanakkale’de yaşayan Turan Cinislioğlu (41) 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Diyalize girmeye başlayan Cinislioğlu, nakil için sıra bekledi. Cinislioğlu’na, Bursa’da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir kadının ailesi tarafından bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde nakledildi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Cinislioğlu’nun diyalize girme ihtiyacı kalmadı. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Turan Cinislioğlu’nun 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği tablosuyla hastanelerine başvurduğunu ve diyalize alındığını belirterek, "Ülkemiz şartlarında böbrek yetmezliğinin en önemli nedeni hipertansiyon ve diyabettir. Turan Beyde böbrek yetmezliği gelişince hem diyalize başladı hem organ nakli için sıraya girdi. 3 yıl önce merkezimize kayıt oldu. Bu süre zarfında biz kendisini 3 kere çağırdık ama uygun böbrek bulunmadı. 10 gün önce Bursa’da motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Organlardan bir tanesi de merkezimize uygun görüldü. Sağlık Bakanlığından gelen listede de Turan Bey ikinci sıradaydı. İlk hasta uygun olmadığı için. Turan Bey’in uygunluk testi de pozitif gelince kendisine böbreği naklettik. Ameliyatın onuncu günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyon değerleri de normale yaklaştı. Şu an itibarıyla Turan Bey’in artık diyalize girme ihtiyacı kalmadı. Günlük hayatını, iş hayatını eskisi gibi normal yoldan devam edebilecek" dedi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Turan Cinislioğlu, "Rahatsızlanarak ambulansla hastaneye geldiğim bir gün böbreğim alınmıştı. Cabir Hoca’yı tavsiye etmeleri üzerine Organ Nakli Merkezine başvurumu yaptım, bekliyordum. Ameliyattan korkuyordum ama ağrı sızı hissetmiyorum. Sağlığıma kavuştum Cabir Hoca’ya her gün dua ediyorum. Herkesi organ bağışçısı olmaya davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine, ÇOMÜ Hastanesine, Prof. Dr. Cabir Alan’a, hemşirelere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.