YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 14:31

KURTULUŞ MARATONU VE HALK KOŞUSU PAZAR GÜNÜ

A
A
A
KURTULUŞ MARATONU VE HALK KOŞUSU PAZAR GÜNÜ

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan “5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu” ve “Halk Koşusu” pazar günü start alacak.
Bu yıl ikincisi yapılacak olan etkinliğin, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin katkılarıyla Türkiye Atletizm Federasyonu’nun yarışma takvimine alınarak uluslararası statüye kavuştuğunu hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Yarı maraton bu yıl, ilk defa dünya standartlarında elektronik takip sistemi ile ölçülecektir. Yani sporculara chip takılacaktır” dedi.
21 kilometre mesafeli yarı maratonun pazar günü saat 10.00’da, 4 kilometre mesafeli halk koşusunun da 10.15’te başlayacağını belirten Aldırmaz, her iki yarışmanın da Atatürk Parkı önünden başlayacağını ve Merkez Park’ta sona ereceğini açıkladı. Aldırmaz, uluslararası düzeydeki yarışmaya değişik ülkelerden 15 civarında yabancı sporcunun katılımını beklediklerini de belirtti. Aldırmaz, yarışmaların tüm masraflarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını da bildirdi.
Geçen yılki yarı maratona 36’sı bayan 223 atletin, halk koşusuna da 750 Adanalı’nın katıldığını vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, “Bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz. Uluslararası yarı Maraton’da dereceye giren atletlere para ödülü ile plaket ve katılım belgesi verilecektir. Halk Koşusu’nda dereceye girenlere de plaket ve katılım belgeleri takdim edilecektir. Müsabakalarda toplam 35 bin lira para ödülü dağıtılacaktır. Ayrıca, şeref konuğu olarak Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile milli şampiyon atletlerimiz Serap Aktaş, Mehmet Yurdadön, İsmail Akçay, Veli Ballı ile Necdet Ayaz etkinliğimize davet edilmiştir” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle tamamladı;
“Birincisi başarılı geçen, bu yıl uluslararası hüviyete kavuşan Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, 2013 yılında da Dünya’nın sayılı yarı maratonu olmaya aday duruma gelmiştir. Bu da Adanamızın tanıtımı açısından son derece önemlidir. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun düzenlenmesinde bize destek ve güç veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a ve organizasyona katkı veren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüze, Atletizm Federasyonumuza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fazlı Bayram Hadi ve ekibine teşekkür ediyorum.”
Aldırmaz, pazar günü saat 10.00’da Atatürk Parkı’nda başlayacak yarışlara tüm Adanalılar’ın davetli olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.