GENEL - 11 Ocak 2021 Pazartesi 16:34

Mecliste "işçi" tartışması

A
A
A
Mecliste "işçi" tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bugüne kadar Büyükşehir ve ASKİ’den toplam 1387 kişinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bugüne kadar Büyükşehir ve ASKİ’den toplam 1387 kişinin işten çıkarıldığını açıkladı.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılının ilk toplantısı Başkan Zeydan Karalar tarafından açıldı. 49 maddeden oluşan gündemlere 4 madde daha gündem dışı eklenmesinden sonra söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, bu yıl 99’uncusu kutlanan 5 Ocak Kurtuluş Bayramı ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.


AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise 2020 yılının Adana’nın iyi yönetilmediği bir yıl olduğunu savunarak, tüm eleştirilere rağmen yönetim anlamında en ufak bir ilerlemenin sağlanamadığını ifade etti. Belediyede işçi maaşları olmak üzere tablo eşliğinde açıklamalar yapan Gülaçtı, ”Adana’da son 20 ayda taş üstüne taş konulmadı. Adana’nın geleceği çalındı. Siyasi soykırım yapılarak 2-3 bin arası insanın işine son verildi. Onların tazminat, maaş ve faizleriyle kamu zarara uğratıldı. Şimdi ise 220 işçi alımı işi ihaleye çıkarıldı” dedi.


Başkan Zeydan Karalar ise Gülaçtı’nın tablolar eşliğindeki eleştirilerine tablolar ile cevap verdi. Karalar, ”ASKİ ve Büyükşehirden olmak üzere emeklilik, istifa, disiplinden dolayı 769 kişi, 1715’i fesih, mahkeme kararı ile geri dönüş 328 ve kalan fesih sayısı olmak üzere toplam 2484 kişi işten çıkarıldı. Aralarında çoğu kalifiye elaman olmak üzere bu kadar çıkışın karşısında 220 işçiyi alma hakkım da olmalıdır” şeklinde konuştu.


Daha sonra gündemlere geçildi. 8 madde ilgili komisyonlara havale edildi.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin cam terası manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde valilik tarafından yaptırılan Cam Seyir Terası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Niğde merkeze 6 kilometre mesafede yer alan Yeşilburç köyünün zengin doğal mirasının turizme kazandırılması amacıyla Köyde Turizm Yatırımı çerçevesinde İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında Uzandı Vadisi’nde yürüyüş parkuru oluşturuldu. Uzandı Vadisi’ni tepeden gören köyün simge yapılarından olan Ortadoks Hristiyanları tarafından 1807’de yapılan, 1953 yılında camiye dönüştürülen kilise ise yapılan restorasyonun ardından günümüzde müze haline getirildi. Tarihi yapının önündeki alana Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan Cam Seyir Terası ise ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi doku ve manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan cam teras, bölgenin yüksek cam teras alanlarından birisi oldu. Cam terası ziyaret için Manisa’dan gelen Barış Boztaş bölgenin doğasına hayran kaldığını söyledi. Boztaş, "Daha önce başka yerlerde cam teras görmüştüm ama buranın çok daha farklı bir doğası var. Vadinin boylu boyunca devam etmesi etkileyici, çok güzel manzarası var. Niğde’yi böyle beklemiyorduk, beklediğimizden çok daha fazla doğal güzellikleri var" dedi. Ziyaretçilerden Zahim Bozdağ ise "Daha önce geldiğimizde tadilattaydı görememiştik, şimdi görmek nasip oldu. Beğendik, herkese tavsiye ederiz gelsinler, görsünler. Vadiyi de çok güzel gösteriyor. Tanıtım açısından Niğde’ye katkı sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Yeşilburç köyü sakinlerinden Hande Tokmak da köyün Uzandı Vadisi Yürüyüş Parkuru ile canlandığını cam seyir terası ile ziyaretçi sayısının arttığını ifade etti. Tokmak, "Cam terasın yapılması köyümüze çok güzel katkılar sağladı. Vadi de daha önce yürüyüş yapıyorduk ama cam terasla birlikte köyümüze hem yerli hem yabancı turistler daha çok gelmeye başladı. Köyümüzün adının duyulması açısından etkili oldu" ifadelerine yer verdi.
Eskişehir Eskişehir’de yazlık ayakkabılar raflarda yerini aldı Eskişehir’de mevsim değişikliğiyle birlikte havaların ısınmasıyla esnaf, kışlık ayakkabıları raflardan indirerek yazlık modelleri yerleştirmeye başladı. Esnaf Hüseyin Samet Güven, bu yıl erken başlayan sıcak havalarla birlikte kışlık ayakkabı talebinin azaldığını belirtti. Kış sezonunun Şubat ayında bitirmeye başladığını bu yıl erken yazlık sezonuna giriş yaptıklarını anlatan Güven, Ramazan bayram öncesi satışlarının iyi olduğunu, ancak bayram sonrası bir durgunluk yaşadıklarını söyledi. Samet Güven, yaz sezonuyla birlikte özellikle bayanların tercihinin sandalet ve terlikler olduğunu dile getirdi. Güven, spor ayakkabıların ise genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında talep gördüğünü söyleyerek “Kış sezonunu Şubat ayında bitti. Bu yıl erken yazlık sezona başladık. Bayramdan dolayı satışlarımız iyiydi, ama bayramdan sonra bir durgunluk oldu. Mayıs ayından itibaren yaz sezonu ayakkabıları tamamen başlamış olacaktır. Genelde yazın spor ayakkabılar tercih ediliyor. Ama mayıs ve haziran aylarında bayanlar genelde sandalet ve terlikler ön plana çıkıyor. Spor ayakkabılar ise temmuz ya da ağustosta aylarında öne çıkıyor. Genelde kadın ya da erkek fark etmeksizin fileli diye tabir edilen spor ayakkabıları tercih ediyorlar. Artık eskisi gibi klasik ayakkabılar kalmadı, spor ayakkabılara rağbet daha çok. Ayakkabı fiyatları kategorisine göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse, deri ayakkabılar 1 bin TL, spor ayakkabılar 700 TL ile 2 bin 500 TL arasında. Piyasada 200 lira gibi daha ucuz ayakkabılar da var. Fiyatlar kalitesine göre değişiyor” dedi.