GENEL - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 12:08

Başkan Karalar: “Barış, huzur ve gelişim için emekçilerin hakları güvence altında olmalı”

A
A
A
Başkan Karalar: “Barış, huzur ve gelişim için emekçilerin hakları güvence altında olmalı”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm emeklerimiz Adanalıların mutluluğu için” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm emeklerimiz Adanalıların mutluluğu için” dedi.


Karalar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımızla birlikte yaptığımız işler, verdiğimiz emekler Adana’nın mutluluğu için. Emekçilerin, işçilerin hak arayışı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile, İşçi ve Emekçi Bayramı ile gündemde kalıyor. Dünyada insan emeğinin sömürülmeye başlanması ile çalışanların hak arama ihtiyacı da ortaya çıkmıştır” dedi.


1 Mayıs’ın aynı zamanda barış, güvenli bir gelecek ve demokrasi için de mücadele günü olduğuna dikkat çeken Karalar şöyle devam etti:


“Emek en yüce değerdir ve bu değerin karşılığını bulması, emekçilerin sorunlarının çözülmesi, çalışanların haklarının savunulması, işçilerin insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarının sağlanması ülkemizin ve dünyanın geleceği için, evrensel barışın sağlanması adına büyük önem taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşılmasının önemli araçlarından biri de, çalışanların, işçilerin, emekçilerin aileleriyle birlikte refah içinde yaşamalarına olanak tanıyacak koşulların oluşturulmasıdır. Bu yoldaki dayanışmamızı artırmalı, bu hedefe ulaşmak için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bir ülkede çalışma barışı olmadan, o ülkenin sağlıklı üretim yapması, modernleşmesi, zenginleşmesi mümkün değildir. Emekçilerin mutsuz olduğu bir ülkenin refah için gereken sürdürülebilir çağdaş üretimi gerçekleştirmesi olanaksızdır. İşçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.