YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 12:14

İLETİŞİMCİLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

A
A
A
İLETİŞİMCİLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

İletişim tecrübesinin her mesleğin en önemli unsuru olduğu günümüzde, Adana’nın önde gelen iletişimcileri deneyimlerini Akdeniz Koleji öğrencileriyle paylaştılar.
Ç.Ü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hatice Çubukçu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Akdeniz TV sahibi Yüksel Evsen, Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan ve Dilek Akın PR Ajans sahibi Dilek Akın, Akdeniz Koleji’ndeki "Kariyer Günleri"nin konuğu oldular.
Okulun Eğitim Koordinatörü Esat Egün’ün yönettiği kariyer günlerinin ilk konuşmacısı Doç. Dr. Hatice Çubukçu, yeni kurulan Ç.Ü İletişim Fakültesinin önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacağını, bu öğrenilerin ‘’İletişim bilimi’’ alanında yetiştirileceklerini belirtti.
Çubukçu, iletişimin önemine dikkati çekerek, "İletişim eğitimini her meslek mensubu almalı. Yani her mesleğin başı iletişimdir" dedi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, 1975’te başladığı gazetecilik yaşamında matbaalarda paspas yapmakla işe başladığını, meslekte kendini yetiştirmek için zor günler geçirdiğini ancak, yılmadığını belirterek, "Neredeyse gece gündüz çalışır olmuştum. Bunun soncunda Akajans muhabirliğinin ardından Güneş Gazetesi’nin en parlak günlerinde istihbarat şefliğine atandım. Ardından Anadolu Ajansı’nda görev yaptıktan sonra emekli oldum. Şimdi cemiyet başkanı olarak meslektaşlarıma hizmet ediyorum" dedi.
Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan, gazetecilik mesleğine yurt muhabirliği ile başladığını ve mesleğini severek sürdürdüğünü belirterek, "Gazetecilik zor ancak güzel bir meslek. Bu mesleği sevmeden yapmak mümkün değil. Herkesin merak ettiği ise bu mesleğin para kazandırıp kazandırmadığıdır. Eğer, işinizi iyi yaparsanız kazanırsınız. Aslında sadece gazetecilikte değil, bir ayakkabı boyacısı bile mesleğini iyi yaparsa kazanır. Bunun örneklerini günlük yaşantımızda görüyor ve tanık oluyoruz" diye konuştu.
Adana’da Ç.Ü bünyesinde İletişim Fakültesi kurulmasının önemine de dikkati çeken Uluğtürkan, "Adana, bu mesleğin uygulamalı olarak öğrenilebileceği en önemli kent. Biz gazetemizde çalıştırmak üzere İletişim Fakültesi mezunu gençleri aradık, gazetelere bile ilan verdik ancak, başvuru olmadı. Bu yüzden, bu fakültenin açılması Adana için önemli bir ihtiyaçtı" dedi.
Akdeniz TV sahibi Yüksel Evsen de mikron deneyiminin de sağladığı avantajla öğrencileri sıkmadan, eğlenceli ve esprilerle dolu konuşmasında iyi bir gazeteci olma uğruna verdiği mücadeleyi anlattı.
Öğrencilerin içinde akrep ve ikizler burcu olup olmadığını soran Evsen, "Bu burçların mensupları televizyonculuk için yaratılmışlar. Ben ikizler burcu olduğumu gururla söyleyebiliyorum. Ayrıca, bu iş yaptığınız işten zevk duyabileceğiniz tek meslektir" dedi.
Televizyon programlarının izlenme oranlarına da dikkati çeken Evsen, Türk halkının bu konularda yapılan anketlere bile doğru cevap vermediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Anket yapıp, bu ankete dayanarak program yapan batar. Zira, yapılan bir ankette izleyiciye, belgesel, haber, magazin ve erotik programlar arasında tercih yapmalarını istiyorsunuz erotik programı kimse istemiyor gibi görünüyor ama aslında en fazla tercihi bu programlar görüyor."
İnternetteki twitter, facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerinin insanların iletişim becerilerini artırdığını vurgulayan Evsen, "Artık herkes kendinin muhabiri oldu. Twitter üzerinden haberinizi atıyorsunuz, herkes okuyor. İletişim becerisini geliştirme açısından bu siteleri amacı dahilinde kullanıldığı sürece destekliyorum" diye konuştu.
Dilek Akın ise, 27 yıl 7 ay süreyle hiç ara vermeksizin aktif gazetecilik yaptığını, son olarak Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü istihbarat şefliğinden emekli olduktan sonra medya ilişkileri ve basın danışmanlığı şirketini kurarak, gazetecilikteki deneyimlerini danışmanlığını üstlendiğini kurum ve kuruluşlar için değerlendirdiğini kaydetti.
Okulun konferans salonunda düzenlenen "Kariyer Günleri"nin ardından Okulun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aycan Aktürk, konuşmacılara teşekkür belgesi vererek, "Bu etkinliklerdeki amacımız, öğrencilerimizin ileride tercih edecekleri meslekler hakkında birinci ağızdan bilgi sahibi olup, geleceklerine ona göre yön vermelerini sağlamak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir