GENEL - 14 Ocak 2012 Cumartesi 11:17

PROF. DR. AYVALLI ZAMANIN DEĞERİNİ ANLATTI

A
A
A
PROF. DR. AYVALLI ZAMANIN DEĞERİNİ ANLATTI

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Adana’da verdiği "Zaman Muhasebesi ve Zamanın İyi Değerlendirilmesi" konulu konferansta hayatın yaşanılan andan ibaret olduğuna dikkat çekerek, "Dünya ve ahiret saadeti kazanmak, bu sınırlı zamanı iyi kullanmaya bağlıdır" dedi.
Seyhan Kültür Merkezi’ndeki konferansa Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Karataş İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, müftü yardımcıları, din görevlileri, İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, zamanın "değişmekte olan bir standart hadiseyle kıyaslanarak ölçülen; başlangıç ve son kabul edilebilecek iki hadise veya vakit arasında geçen müddet" şeklinde tarif edildiğine dikkat çekerek,
"Zaman nimeti, Allah-ü Teala’nın bizlere önemli lütuflarından birisidir. Unutmayalım ki, zaman en büyük sermayedir. Dünya ve ahiret saadetini kazanmak, bu sınırlı zamanı iyi kullanmaya bağlıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz, ’Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle haşrolursunuz’ buyurmuşlardır. Yine Sevgili Peygamberimiz, ’Ameller, sonlarına göre değerlendirilir’ buyurmuştur. Bir hukuk abidesi olan Mecelle’de de hüküm sona göre verilir’ denilmektedir. Zamanın önemini belirtmek için atalarımız
ise ’Vakit nakittir’ demişlerdir. Her şeyi zaman sayesinde kazanabiliriz ama geçen zamanı geri getirmeye hiçbir kimsenin gücü yetmez. Bu sebeple dünya ve ahiret saadeti kazanmak, bu sınırlı zamanı iyi kullanmaya bağlıdır" dedi.
Yaklaşık iki saat boyunca çeşitli örnekler vererek zaman kavramı konusunda düşüncelerini aktaran Ayvallı, "Hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki; ’İki büyük nimet vardır ki, insanların çoğu bunlarda hep aldanır. Bunlar sağlık ve boş vakittir’. Hayat dün, bugün ve yarın olmak üzere üçe ayrılıyor. Dün yaşadıklarımız mazi oldu. Yarın ise bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. O nedenle yaşadığımız anı değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
"Her sabah 86 bin 400 lira hesabınıza para yatırılsa ve bunu aynı gün harcamanız şart koşulsa ne yapardınız?" diye soran Ayvallı, mantıklı olanın bu parayı en iyi ve doğru şekilde harcamak olacağını belirterek, "Bir günde 86 bin 400 saniye var. Bunun da her saniyesini değerlendirmemiz şart. 1 dakikanın kıymetini treni kaçıran yolcu, bir saniyenin aslında uzun bir süre olduğunu kaza yapan sürücü, tek salisenin dahi ne kadar kıymetli olduğunu varışa ikinci ulaşıp gümüş madalya kazanan bir atlet daha iyi
bilir" dedi.
İl Müftüsü Arif Gökçe, konferans sonunda Ayvallı’ya çiçek vererek, tecrübelerini paylaştığı için teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Selçuk İnan: "23 puan çok iyi puan" Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Antalyaspor maçının ardından, "Ligin ilk yarısında toplanan 23 puan benim için kabul edilebilir ve çok iyi puan" dedi. İnan, devre arasında 1-2 transfer yapabileceklerini de vurguladı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kocaelispor sahasında Antalyapor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, açıklamalarda bulundu. İnan, "İlk yarının son maçıydı. Buradan alacağımız galibiyet bizim için çok önemliydi, moral ve ligdeki sıralama açısından. Hem de iç sahadaki serimizi devam ettirmek adına önemliydi. Şükürler olsun ki maçı kazandık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Çok mutluyum" dedi. "Çok transfer yapamayacağız" Takımdan çok sayıda oyuncunun değişmesi yönündeki yoruma karşılık veren Selçuk İnan, "Zor bir dönemden geçtik. İlk yarıyı böyle bir durumda bitirmek çok önemli bir başarı. Dolayısıyla bugün takımdan çok kişi değişecek sözüne katılmıyorum. Öyle bir değişim olmayacak. Belki 1-2 transfer olacak. İstesek de çok transfer yapamayacağız. Cezamız da var. Hepsini değerlendireceğiz. Elimizdeki oyuncular canla başla mücadele ediyorlar. Onların performansını yükseltmek için daha fazla çalışacağız. Ama transfer bu, belli olmaz. Kim gider kim kalır zaten sizinle paylaşırız" diye konuştu. "23 puan çok iyi puan" 17 hafta sonunda alınan 23 puanı değerlendiren Selçuk İnan, "Lige yeni çıkmış takım olarak; transferler geldi, takım oluşturduk. İlk 7 haftada sıkıntılar yaşadık. Hepsini ele aldığımızda 23 puan çok iyi puan. Oyuncularımı tekrar tekrar tebrik etmek istiyorum. Onların hep arkasında olduğumu ve her şartta destekleyeceğimi her zaman söylüyorum. Sizlerin de söylediği çok önemli, şehri etkiliyor. Gelişmek için eleştiri önemlidir ama oyuncuları yukarı çekmek adına sizin de göreviniz var. Oyuncuların hepsi bunu hak ediyor. Hepsi yeni. Yeni arma, yeni takım. Mücadele ettiler ve 23 puan kazandılar. Desteklemeye devam edelim. Benim için fazlasıyla kabul edilebilir bir puan" yanıtını verdi.
Kocaeli Alaattin Gülerce: "Kupa maçından sonra yol haritamızı belirleyeceğiz" Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alaattin Gülerce, Kocaelispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Kupa maçından sonra yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Antalyaspor deplasmanda Kocaelispor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alaattin Gülerce, karşılaşmayı değerlendirdi. Gülerce, "İki takımı da gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Futbolun hata oyunu olduğu, hataları az yapmamız gerektiği bir maç oynadık. Talihsiz 1 golle oyuna başladık. Beraberliği yakaladık ama istediğimiz sonuçla buradan ayrılamıyoruz. Özellikle ikinci yarı gösterdikleri performanstan dolayı takımımız tebrik ediyorum. Bu maçı burada bırakıp kupada en iyi şekilde hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz. Puan açısından inişli çıkışlı sürecimiz var. Kupa maçından sonra devre arasına gireceğiz. Bundan sonraki yol haritamızı orada belirleyeceğiz" diye konuştu. "Çok nadir görülen coşku ve sevinç vardı" Maç atmosferini de değerlendiren Gülerce, "İki kardeş kulübün centilmence ve çok güzel atmosferde geçen müsabakası oldu. Kocaelispor taraftarını burada anlatmama gerek yok. Özellikle kardeş takımların tribünde birlikte gösterdikleri coşku ve sevinç çok nadir görülür. O yüzden Kocaelispor taraftarına ve maça gelen Antalyaspor taraftarına teşekkür ederim" diye konuştu. Gülerce son olarak Safuri’yi oyundan alma sebebiyle ilgili olarak "Safuri’yi oyundan alma sebebim gördüğü karttı. İkinci kartı görmesin diye oyundan aldım" sözlerini kaydetti.