YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 11:44

ADANA BU ŞAMPİYONAYI İSTİYOR

A
A
A
ADANA BU ŞAMPİYONAYI İSTİYOR

2013 yılında yapılacak Tekerlekli Sandalye Dünya Gençler Şampiyonası’na talip olan Adana, bu organizasyonu ne kadar çok istediğini, ortaya koyduğu birlik ve beraberlik görüntüsü ile bir kez daha gösterdi.
Adana’yı yönetenler ve sponsor firma temsilcileri; Adana’da incemelerde bulunan Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchard ve Avrupa Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berteling ile kahvaltıda biraraya geldi.
Hilton Oteli’ndeki kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Çukurova Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Işık, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Engelliler Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.
"HEYECANDAN UYUYAMIYORUM"
Kahvaltıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’nın birçok organizasyonu başarıyla yerine getirdiğini belirterek, “2008’de Avrupa Gençler Şampiyonası’nı, 2009’da Avrupa Büyükler Şampiyonası’nı düzenledik. Şimdi 2013’te Dünya Gençler Şampiyonası’na talip olduk. Mükemmel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum. Hazırlanacak raporun olumlu olacağına inanıyorum. Heyecandan uyuyamıyorum” dedi.
Engelliler Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya da, Adana’nın Güney Afrika ile organizasyonu almak için rekabet içinde olduğunu hatırlatarak, “İşimiz kolay değil ancak çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu organizasyon Adana’nın tanıtımı açısından çok önemli” şeklinde konuştu.
Karakaya, talip olunan şampiyonanın dünyanın en kıymetli organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı ve destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
"BELEDİYENİN VİZYONU BİZİ ETKİLEDİ"
Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchard ise, Adana’ya üçüncü gelişi olduğunu belirterek, her gelişinde bu kenti daha çok sevdiğini anlattı. Çok başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Orchard, “Buradan olumlu düşüncelerle ayrılıyoruz. Düşüncem pozitif. Beni en çok etkileyen olay belediyenin engellilerle ilgili vizyonu oldu. Bu kararımızda önemli bir faktör. Biz genellikle saha ziyaretlerinde engellilerle ilgili sorunların nasıl çözüleceğini konuşuruz. Ama burada engelsiz bir şehir yaratılıyor” şeklinde konuştu.
Daha önceki organizasyonların büyük bir seyirci çektiğini hatırlatan Orchard, “Adana’nın yanındayım” ifadesini kullandı. Orchard, şehri yönetenlerin desteğinin ve sponsorların önem taşıdığını belirterek, Büyükşehir Belediyesine ve sponsorlara teşekkür etti.
"BURADA İNSANLAR İYİ NİYETLİ"
Avrupa Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berteling de, Adana’daki insanların iyi niyetli olduklarını ve kentteki birlik görüntüsünün kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Berteling, şöyle devam etti:
“Eskiden bu tür organizasyonlar Avrupa’nın kuzeyinde ya da batısında yapılırdı. Takip ediyorum Türkiye’nin tekerlekli sandalye basketbolunda 12 yıldır geldiği yer çok önemli. Bir başka önemli gelişme Türkiye’nin paralimpik olimpiyatlarına katılmasıdır. Türkiye çok büyük mesafe aldı. Adana’dan olumlu izlenimlerle ayrılıyoruz.”
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, organizasyonun Adana’ya verilmesinin kentin tanıtımı açısından önemine değindi.
Adana’nın tarihi, sportif ve sağlık açısından önemli avantajları olduğuna dikkat çeken Aldırmaz, artık Avrupa’da da dostları olduğunu, bu dostluğun bundan sonra da süreceğini kaydetti.
Kahvaltının ardından konuk federasyon başkanları ile hatıra fotoğrafı çektirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir