KÜLTÜR SANAT - 30 Ocak 2023 Pazartesi 09:03

Görme engelli piyanist Ekrem Özcan Yılmaz’a üstün başarı belgesi

A
A
A
Görme engelli piyanist Ekrem Özcan Yılmaz’a üstün başarı belgesi

Görme engelli piyanist Ekrem Özcan Yılmaz (18), Adana Rhapsody Iv.

Görme engelli piyanist Ekrem Özcan Yılmaz (18), Adana Rhapsody Iv. Uluslararası "Adana Rhapsody" Piyano Festivali Ve Yarışmasında üstün başarı belgesi ödülüne layık görüldü.


Adana Rhapsody IV. Uluslararası "Adana Rhapsody" Piyano Festivali ve Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Ülviyye Güler tarafından verilen üstün başarı belgesinde, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen IV. Uluslararası "Adana Rhapsody" Piyano Festivaline katılarak göstermiş olduğunuz başarılı performansınızdan dolayı jüri tarafından üstün başarı belgesi ile takdir edilmeniz uygun görülmüştür denildi.


Ayrıca Bora Bostan, Dilay Türkyılmaz gelecek vadeden sanatçı olarak, Defne Bozkurt ve Mira Dinçsoy teşvik, İbrahim Fırat Dönmez en iyi müzik yorumu, Zeynep Naz Polat en iyi serbest eser yorumu ve Ekrem Özcan Yılmaz, Umut Epözdemir ve Zeynep Nehir Taşdemir de üstün başarı ödülüne layık görüldü.


Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında, görme engelli Ekrem Özcan Yılmazı piyanist olarak sahneye çıkarmıştı. Engellilik alanında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hafta nedeniyle görme engelli genç piyanist Ekrem Özcan Yılmaz, kendi bestesi ’Yaşamı’ yorumlamıştı.


Ödül törenine Devlet Sanatçısı Gülsin Onay da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trafikte ortalığı savaş alanına çevirmişti: 4 şüpheli yakalandı Kocaeli’de bir sürücünün trafikte sinirlenerek taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptığı olayın sebebinin "yol verme" meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, dün Derince ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde trafikte tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen hafif ticari araç sürücüsü; taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptı. Çevredeki vatandaşların korku yaşadığı olayda, sürücünün kontrolsüz manevraları nedeniyle çarptığı araçlarda hasar oluştu. Bunun üzerine taraflardan biri sopa ile hafif ticari araca saldırdı. Aracın durmasının ardından bazı kişiler sürücüye yönelik saldırıda bulundu. Olay yerine gelen trafik polisi, tarafları ayırmak ve gerginliği sona erdirmek için yoğun çaba sarf etti. Yol verme kavgasında 4 şüpheliye adli kontrol şartı Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kasten yaralama ve mala zarar verme kapsamında, olaya karıştıkları belirlenen Ç.Y., E.B., C.K. ve B.B. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan araştırmada şahısların trafikte yol verme nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.