YEREL HABERLER - 03 Mart 2012 Cumartesi 11:19

İZMİR’DE “ADANALILAR GECESİ”

A
A
A
İZMİR’DE “ADANALILAR GECESİ”

İzmir’de Yaşayan Adanalılar Derneği Başkanı Arif Kayakşu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz’ı, İzmir’de düzenleyecekleri “Adanalılar Gecesi”ne davet etti.
Beraberinde Avukat Semir Biçer olduğu halde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret eden Arif Kayakşu, derneklerinin İzmir’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Halen Karşıyaka’da olan İzmir’de Yaşayan Adanalılar Derneği lokalini Bornova’ya taşıyacaklarını söyleyen Arif Kayakşu, hedeflerinin gurbette yaşayan hemşehrilerini bir çatı altında toplamak olduğunu bildirdi. İstanbul’daki Adanalılar Derneği gibi, etkin bir dernek olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Kayakşu, “İzmir’de de Adanalılar’ın yaşadığını duyurmak istiyoruz” dedi. Kayakşu, Aldırmaz’ı Mayıs ayında İzmir’de düzenlemeyi planladıkları “Adanalılar Gecesi”nde aralarında görmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “İzmir’de de temsilcilerimizin olmasından gurur duyarız. Organize edeceğiniz geceye katılmak istiyorum. Ayrıca, üzerimize düşen görev varsa, imkanlarımız ölçüsünde yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tutuklandı Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ’da gözaltına alınan ve Erzurum’a getirilen eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan daha sonra karayoluyla Erzurum’a getirilen Tuncay Sonel, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde yapılan 3 günlük sorgusu sonrası Erzurum Adliyesi’ne getirildi. Adliyeye geniş güvenlik önlemleri arasında getirilen Tuncay Sonel’e Gülistan Doku soruşturması ile ilgili hakkındaki iddialar yönetildi. Savcılık ifadesi Tuncay Sonel’in Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeden ilginç detaylar ortaya çıktı. Soruşturmanın en dikkat çeken detaylarından biri olan Gülistan Doku’ya ait sim kartın neden adli birimlere teslim edilmediği sorusuna Sonel, "hız kazanmak" savunmasıyla cevap verdi. Sonel, ifadesinde, "Valilik binasından çıkarken Aygül Doku’yu ağlarken gördüm. Bana ’Sayın Valim bir sim kart var, savcıya ulaşamıyorum, almıyorlar’ dedi. Ben de insani mülahazalarla aldım. Arama kurtarma yoğun devam ettiği için konum bilgisine hızlıca bakılması amacıyla, Ankara’da teknik bilgisine güvendiğim Gökhan komisere gönderdim" dedi. Bilirkişi raporlarında olay günü viyadüğü gören kameraların aktif olduğunu ancak emniyet görevlilerinin "kameralar çalışmıyordu" şeklinde tutanak tuttuğuyla ilgili sorusuna ise Sonel, şöyle cevap verdi: "Bu kamera kayıtlarının silinerek delillerin yok edilmesi talimatını ben vermedim. Üniversite bünyesinde teknik bir konu varsa oraya sorulmalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Tunceli Emniyeti’nin ’arıza yoktu’ şeklindeki cevaplarından haberim yoktur. Muhatabı İl Emniyet Müdürüdür." Yaklaşık 8 saat süren savcılık sorgusu tamamlanan Sonel, Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme (TCK 281/1), Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme (TCK 244/2), Özel hayatın gizliliğini ihlal (TCK 134/1), Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme (TCK 136) ve Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek (TCK 205) suçlarından tutuklanması istemiyle 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Yapılan duruşma sonrası mahkeme heyeti, Tuncay Sonel’in tutuklanmasına karar verdi. Tuncay Sonel daha sonra Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne gönderildi.
İstanbul Bahçelievler’de 100 vatandaşa bisiklet dağıtım töreni Bahçelievler Belediyesi tarafından her ay düzenlenen bisiklet dağıtımının 39’uncusu gerçekleştirildi. Törende, kura ile belirlenen 100 Bahçelievler’li vatandaşa bisikletleri teslim edildi. Bahçelievler Belediyesi tarafından gençleri spora teşvik etmek ve çevre dostu ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla her ay düzenlenen ve 100 vatandaşa bisiklet dağıtımı yapıldı. Zafer Mahallesi’nde düzenlenen "Bisiklet Dağıtım Töreni" programının 39’uncusu gerçekleştirildi. Programda sosyal medya üzerinden yapılan başvurular arasından kura ile belirlenen 100 vatandaş bisikletlerine kavuştu. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe ve vatandaşlar katıldı. Programa çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Belediye Hakan Bahadır, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şimdiden kutlu olsun. Hep birlikte kutlayacağız. Ancak bir yandan da üzgünüz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden etkiledi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki ilçemizde okullarımızla ilgili herhangi bir sorun yoktur. Sayın Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz ve polis teşkilatımızın koordinasyonunda her okulda bir polis arkadaşımız var. Belediyemiz de yıllardır okul giriş-çıkış saatlerinde gerekli önlemleri almaya devam etmektedir. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın. Ancak bu yaşananlardan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Hepimizin amacı özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin iyi yetişmesi. İyi olması. Bir mesleğinin olması. Onun için uğraşıyoruz. Belediye olarak bunu yapıyoruz. Şimdi bisiklet dağıtacağız. 39.’sunu düzenliyoruz" ifadelerini kullandı. Çocuğu bisiklet alan Zehra Altuntaş, "Güzel oldu. Kızım çok mutlu oldu. Çok istiyordu. Her şey için çok teşekkür ederiz. Hakan Bahadır, bizlere, çocuklara her şekilde çok güzel etkinlikler yapıyor. Çok memnunuz" dedi. Bisikleti alan Hümeyra Altuntaş, "Bisikleti alıp tur atmak istiyorum. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.