YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 12:34

Sözlü Stö’lerin “katılımcılık Beyannamesi”ni İmzaladı

A
A
A
Sözlü Stö’lerin “katılımcılık Beyannamesi”ni İmzaladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da örgütlü 142 Sivil Toplum Örgütü (STÖ) tarafından hazırlanan “Katılımcılık Beyannamesi”ni imzaladı.
Sanayici ve işadamları/kadınları dernekleri meslek odaları ve borsaların dışında örgütlü olan 142 derneği temsilen bir grup, Başkan Sözlü ile Ziyapaşa Bulvarı'ndaki Seçim İletişim Merkezinde bir araya geldi. 4 Mart 2014 tarihinde hazırladıkları beyanname ile ilgili konuşan STÖ Başkanı Leyla Sağlamtemur, “Bizler, köyleri, ilçeleri ve merkezi ile birlikte Bütün Şehir olarak Adana’nın hak ettiği yerde olmadığı gerekçesi ile Adana’nın sosyal ve ekonomik yönden kalkınmış, çağdaş, barış içinde yaşanabilir bir kent olmasını arzu eden, yaşadığı kente değer katmak isteyen sivil toplum örgütleriyiz” dedi.
"STÖ’LER GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"
Sağlamtemur, kendilerinin aynı zamanda farklılıkları zenginlik olarak algılayan, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı demokratik yönetişim ilkelerinin yaşama geçirilmesini arzu eden ve karar altına alma mekanizmalarına aktif katılım sağlayarak demokratik kurumların var olmasına, Türkiye’de katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı vermek isteyen sivil toplum örgütleri olduklarını söyledi. Yerelde faaliyet gösteren, halkın içinde yereldeki sorunları yaşayan, çözüm bulmaya uğraşan, halk ile yerel yöneticiler arasında köprü vazifesi gören STÖ’lerin görmezden gelinmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden STÖ Temsilcileri, “Demokratik katılımcılık hakkımızı kullanmak istiyoruz” dediler.
"STÖ’LERLE BİRLİKTE OLACAĞIM"
Hüseyin Sözlü de konuşmasında, Adana’yı halka saygılı, bütüncül ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceklerini ifade ederek, “Benim katılımcı belediyecilik sözüm zaten seçim beyannamemde var. Ceyhan’daki tecrübelerimizle Adana’yı bütün kent olarak yönetirken sizler gibi değerli STÖ’lerle birlikte olacağım” dedi.
STÖ Temsilcilerinin kendisine sunduğu 10 maddelik katılımcılık beyannamesini inceleyen Sözlü, beyannamenin en altında bulunan “Sunulan bu beyannamenin içeriğini okuyarak onaylamış bulunuyorum. Seçildiği takdirde katılımcılık ortaklık prensiplerine uyacağımı taahhüt ediyorum” ibaresinin altına adını ve soyadını yazarak imzaladı. Sözlü, “Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve misak-ı milli sınırlarımızı kabul eden her kurum ve kişilerle birlikte oluruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin 'sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır’ sözünden hareketle herkese saygılıyız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir