GENEL - 17 Mart 2012 Cumartesi 17:21

İNTİHAR EDEN KADININ İKİ ÇOCUĞUNA 628 TL MAAŞ

A
A
A
İNTİHAR EDEN KADININ İKİ ÇOCUĞUNA 628 TL MAAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, annesi intihar eden kadından geriye kalan çocuklara 314’er TL maaş bağlandığını söyledi.
Kobaner yaptığı açıkalamada biri 6 yaşında diğeri 7 aylık olmak üzeri iki çocuk annesi Emine Akçay’ın (28) 3 gün önce evinde intihar ettiğini hatırlarak olayın hemen ardından sosyal çalışmacılarını aileyi incelemeye başladığını kaydetti. Yapılan inceleme sonunda Akçay’ın kocası Hüseyin Akçay’ın geçici işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını öğrendiklerini belirten Kobaner, ailenin sosyal durumunun ilgili birimler tarafından incelendiğini aileye sosyal destek kapsamında para yardımı
yapılacağını ifade etti
"ÇOCUKLARA 314’ER TL MAAŞ"
Kobaner, annenin intihar etmesinin ardından geride iki tane çocuk bırakmasınan çok acı olduğun söyleyerek, "Biz devlet olarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla çocukların herzaman yanında olacağız. Çocukların en iyi şartlarda hayata tutunmaları için sosyal destek kapsamında çocuk başına 314 TL maaş bağlandı. Çocuklar maaşlarını Nisan ayından itibaren almaya başlanacak. Çocuklara ödenecek olan maaş bakımlarını üstlenen babaanneye verilecek" diye konuştu.
Çocuklara maaş bağlanmasının nedeninin ailenin maddi durumunun yetersiz olmasına bağlayan Kobaner, "Önümzedik yıl 6 yaşında olan İsa okula başlayacak. Bunun okul masraflarının karşılanması ve iyi bir eğitim alması için maaş bağlanıyor. Diğer taraftan henüz 7 aylık olan kardeleninde mama, bez ve giysi masraflarının karşılanması için maaş bağladık. Biz devlet olarak herzaman şevkatli elizimi çocuklarımıza uzatacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir