ASAYİŞ - 15 Eylül 2025 Pazartesi 10:34

3 yaşındaki çocuğu köpekler kovaladı

A
A
A

Adana’da bir apartmanın bahçesinde oynayan 3 yaşındaki çocuğu köpeklerin kovalaması saniye saniye kameraya yansıdı. Çocuğun babası ise defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen başıboş köpeklere bir çözüm bulunmadığını söyledi.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesinde baba Hasan Çürük 3 yaşındaki Mina Çürük isimli çocuğuyla apartmanın bahçesine indi. Baba hazırlık yaparken çocukta bahçede oynamaya başladı. Bu sırada çocuk birden sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Sesleri duyan baba hemen çocuğunun olduğu yere koşup köpekleri kovaladı. Babanın gelmesiyle çocuk köpeklerin saldırısından kurtuldu. O anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

"Köpekler çocuğa saldırdı"

Baba Hasan Çürük, "Biz bir yere gitmek üzereydik. Hemen arka tarafta otoparkta, çocuğumuzla birlikte arabaya binmeye hazırlanıyorduk. Çocuğum çöpe doğru hareket ettiğinde, orada birkaç köpeğin geldiğini gördüm. Ben de hafiften oraya doğru yöneldim. O sırada köpekler havlamaya başladı ve çocuğun üstüne doğru saldırdılar. Ben de hemen çocuğumu korumak için koştum. Çocuğum hemen arabaya doğru koştu ve arabaya oturdu. Ben de köpekleri kovaladım, fakat köpekler iki grup arasında havlamaya devam etti" dedi.

"Kızım artık sokağa çıkmaya korkuyor"

Kızının artık sokağa çıkmaya korktuğuna dikkat çeken Çürük," Yaklaşık 15 kadar köpek vardı. İki grup burada birleşti ve birbirlerine havlıyorlardı. O sırada çocuğumuz çok korktu. Normalde kedi ve köpek seven bir çocuk. Artık köpeklere yaklaşamıyor. Evden aşağıya indiğinde de, ‘Baba, korkuyorum’ diyor. Mangal parkının hemen yan tarafında olmamızdan dolayı, oradaki insanların yiyip içtikleri artıklara da köpekler geliyor. Normalde bizim apartmanımızın altına, bahçeye ve yan apartmanların altına gün içerisinde sürekli köpek geliyor" diye konuştu.

"Belediye alıp götürüyor ama köpekler geri geliyor"

Çürük, "Belediyeye daha önce birkaç defa telefonla ulaştık. 2-3 tanesini alıp götürdüler. Ama tekrar geliyorlar. Bizim belediyeden talebimiz aşılama değil, bu hayvanların alınıp barınağa konulmasını istiyoruz. Aşılamanın bize bir faydası yok, bırakıyorlar tekrar geliyorlar" diye konuştu.

Fatih Keçe - Serkan Çetinkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5