ASAYİŞ - 28 Haziran 2025 Cumartesi 10:37

Adana’da muhtar darp eden şüpheliler tutuklandı

A
A
A
Adana’da muhtar darp eden şüpheliler tutuklandı

Adana’nın mahalle muhtarının darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı.


Olay, 18 Haziran merkez Yüreğir ilçesine bağlı Haydaroğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 16 Haziran’da T.H. (36), Haydaroğlu Mahallesi Muhtarı Şahap Canoğulları’nı telefonla arayarak tehdit etti. 18 Haziran günü ise S.S. (23), A.T. (23), ve K.T. (26) isimli 3 kişi muhtarlık binasına gelerek muhtarın yüzüne önce kalemlik fırlattı ardından da darp edip kayıplara karıştı. Yaralanan muhtar, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ambulans ile Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından Canoğulları taburcu edildi. Polis ekiplerine durumu anlatan muhtar, saldırganlardan ve kendisini arayan T. H.’den şikayetçi oldu. Yüreğir Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kamera görüntülerinden saldırganları belirledi. Saldırganlarla birlikte T.H. yakalayarak gözaltına aldı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden T.H, K.T. ve A.T. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


(UMT-HİV-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de sağlık tesisleri güneş enerjisiyle güçleniyor Eskişehir’de sağlık altyapısı güçlendirilirken, çevre dostu ve sürdürülebilir yaklaşım ön plana çıkarılıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, yeni yapılacak sağlık tesislerinde doğa dostu tasarımı örnek alıyor. Bu yaklaşımın referansı olarak 2018 yılında tamamlanıp hizmete giren Eskişehir Şehir Hastanesi, modern sağlık hizmetleriyle kentte örnek teşkil ediyor. Yeni projeler, Şehir Hastanesi’nin yüksek standartlarını ve güçlü altyapısını korurken enerji verimliliği ve çevreci sistemleri de entegre ediyor. Güneş enerjisiyle sürdürülebilir sağlık hizmeti Yakın zamanda yapımına başlanacak Şairfuzuli, Şahintepesi ve projesi tamamlanan Çifteler’deki sağlık tesislerinde, binaların çatısına kurulacak güneş panelleri, elektrik ihtiyacının en az yüzde 10’unu karşılayacak. SHM (Sağlıklı Hayat Merkezi) ve ASHİ (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) , hastanelerin ek hizmet bina ve birimleri, modern sağlık hizmetlerini doğa dostu ve enerji verimli bir anlayışla sunacak şekilde tasarlanıyor. İl genelinde kapsamlı yatırımlar Şairfuzuli ve Şahintepe’de yapımı süren projelerin yanı sıra, Projesi tamamlanan Çifteler Diyaliz ek binası, hazırlıkları süren Zümrütevler ve Mihalıççık’ta yeni sağlık tesislerinin inşa edilmesi planlanıyor. Odunpazarı Şahintepe, Şair Fuzili gibi yeni yapılacak hizmet birimlerinden oluşan kompleks, birinci basamak, koruyucu ve acil sağlık hizmetlerini tek çatı altında sunacak. Mihalıççık’ta ve Zümrütevlerde yapılacak yeni ilçe hastanesi de ilçeye modern ve sürdürülebilir sağlık hizmeti kazandıracak. Enerji verimli ve çevre dostu tesisler İl Sağlık Müdürlüğü, güneş enerji sistemleriyle donatılan sağlık tesisleri sayesinde enerji maliyetlerini düşürürken, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir hizmet sunmayı hedefliyor. Hastane ek binalarımız, SHM’ler koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendiriyor, ASHİ’ler acil sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırıyor. Böylece Eskişehir’de sağlık hizmetleri hem modern, hem de doğa dostu bir anlayışla kesintisiz şekilde vatandaşlara ulaşıyor.