ASAYİŞ - 14 Ağustos 2025 Perşembe 11:02

Adana’da orman yangınlarının sönmesi için dualar edildi, koç kesildi

A
A
A
Adana’da orman yangınlarının sönmesi için dualar edildi, koç kesildi

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Akoluk Mahallesi’nde orman yangınlarının bir an önce sönmesi ve orman şehitleri için dua edildi.


İlçeye bağlı Akoluk Mahallesi Camii’nin imam hatibi Muhammed Doğaç, vatandaşlarla birlikte orman yangınlarının söndürülmesi ve orman şehitleri için program düzenledi. İl Müftülüğünün desteklediği programa Adana ve Feke Orman yangın söndürme ekipleri de katıldı. Programda, devam eden orman yangınlarının söndürülmesi ve yangınlarda şehit olan orman görevlileri için Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Daha sonra koç kesimi yapıldı.


İmam hatip Muhammed Doğaç, "Adana İl Müftülüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte, cennet vatanımızın çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınlarının sönmesi ve yangınlarda şehit olan orman görevlilerimizi dualarla anmak istedik" dedi.


Adana Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise orman yangınları ve diğer felaketlerden ülkenin korunması temennisinde bulunarak, programı düzenleyenlere teşekkür etti.



Adana’da orman yangınlarının sönmesi için dualar edildi, koç kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri AK Parti Kayseri’de bayramlaştı AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Ramazan ayı boyunca yaptıkları etkinliklerden bahsederek, "İyi ki varsınız, teşkilat olmazsa olmaz" dedi. Ak Parti Kayseri İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Kayseri Milletvekilleri, Şaban Çopuroğlu, Bayar Özsoy, Dursun Ataş, Ayşe Böhürler, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Başkanı Hüseyin Okandan, parti yönetimi ve teşkilat mensupları katıldı. Programda konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, ramazan ayı boyunca birçok haneye misafir olduklarını, iftar programlarında, teravih namazlarında halkla bir araya geldiklerini söyleyerek, "Gönül sofrası Sayın Cumhurbaşkanımızın en çok önem verdiği hadiselerden biriydi. Bilhassa gönül sofralarına ciddi ağırlık verdik. Bu hissi teşkilatımızın birebir hissetmesi için görevlendirmelerde bulunduk. Engelli, yaşlı, şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret ettik. İyi ki varsınız, teşkilat olmazsa olmaz." diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bayrama erişecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğinin altını çizdi. AK Parti Kayseri milletvekilleri Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Dursun Ataş ve Ayşe Böhürler de vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Konuşmaların ardından milletvekilleri, teşkilat mensupları ve vatandaşlarla bayramlaştı.
Manisa Demircili dağcılar Kaz Dağlarına tırmandı Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Kaz Dağları tırmanışına katılan Demircili dağcılar, 1752 rakımlı zirvede Türk bayrağını dalgalandırdı. 18 Mart sabahı saat 06.00’da Ayazma Şelaleleri kamp alanından başlayan tırmanışta sporcular, zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen 18 kilometrelik parkuru yaklaşık 10 saatte tamamlayarak Kaz Dağları’nın zirvesine ulaştı. Türkiye Dağcılık Federasyonu ekipleri eşliğinde gerçekleştirilen tırmanışa Manisa’nın Demirci ilçesinden katılan TDF Antrenörü ve profesyonel dağcı Atıf Eroğlu ile profesyonel dağcı Gülderen Saygı, zirvede Şanlı Türk bayrağının yanı sıra Demirci Belediyespor ve Demirci Akıncıları Spor Kulübü bayraklarını da açtı. Dağcılar zirvede İstiklal Marşı’nı da okuyarak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün anlamına uygun bir anma gerçekleştirdi. Zirve defterini imzaladıktan sonra açıklama yapan TDF Antrenörü Atıf Eroğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonunun her yıl ülkenin farklı şehirlerinde ve önemli milli günlerde düzenlediği tırmanış faaliyetlerine Demirci’yi temsilen katıldıklarını belirterek, "Şanlı bayrağımızı zirvelerde dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı bu yüksekliklerde hep bir ağızdan okumak bizler için tarif edilemez bir gurur kaynağıdır. Şehitlerimizin mirasını her platformda, en yüksek noktalarda yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.