ÇEVRE - 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:34

Adana’da termometreler 22 dereceyi gösterdi

A
A
A
Adana’da termometreler 22 dereceyi gösterdi

Adana’da kış ortasında termometreler 22 dereceyi gösterirken, bahar havasını fırsat bilen vatandaşlar parklara akın etti.


Türkiye’nin birçok ilinde soğuk hava hakimken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana’da hava sıcaklığı 20 derece olarak ölçüldü. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki termometreler ise 22 dereceyi gösterdi. Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar parklarda çocuklarıyla vakit geçirirken, yaşlı vatandaşlar da banklarda oturup sohbet etti. Bazı vatandaşlar ise spor yaparak güneşli havanın tadını çıkardı.



"Hava güneşli, parkın tadını çıkarıyorum"


Edip Öztaş isimli vatandaş sıcak havanın fırsatını bilip parka geldiğini söyleyerek, "Hava çok güzel harika, gelip parkta oturuyoruz. Aslında ben Güney Afrika Johannesburg’da yaşıyorum. Orası tabi şu anda yaz, oradaki havaları özlemiştim, sıcağı görünce hemen parka gelip oturup dinlenmeye başladım. Hava güneşli olduğu için güzel vakit geçiriyoruz. Hava güneşli olduğu için insanlar gelip oturuyor, geziyorlar, gayet güzel" dedi.



"Bugün hava güzel ve güneşli"


Arkadaşıyla vakit geçiren Ferhat Şensoy ise, "Atatürk parkına arkadaşımla beraber geldim. Bugün hava güzel ve güneşli bir gün. Doğaya çıktık, insanlar tabi buraya hayvanlarını dolaştırmaya da çıkartıyorlar" dedi.



Adana’da termometreler 22 dereceyi gösterdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.