EKONOMİ - 05 Temmuz 2025 Cumartesi 10:55

Dağdan kar getirip tatlandırdı, tabağını 50 TL’den satmaya başladı

A
A
A

Adana’nın Kozan ilçesinde bir esnaf, dağdan getirdiği karı, portakal ve vişne şuruplarıyla tatlandırıp satmaya başladı.

Adana’da bunaltıcı şekilde sıcak hava etksini sürdürürken serinlemek için farklı yöntemlerde deneniyor. Kozan ilçesinde sıcaklığı değerlendiren esnaflardan Yunus Çelik Mersin’den Toros Dağları’nın zirvesinden kar getirdi. Getirdiği kara çeşitli meyve şuruplarıyla tatlandıran Çelik, tabağını da 50 TL’den satışa çıkardı.Tabakta kar yiyenler, hem serinlediklerini hem beğendiklerini belirtti.

Dağdan kar getirip tatlandırdı, tabağını 50 TL’den satmaya başladı

Karın erimemesi için özel bir yöntem kullandıklarını belirten Çelik, "Kozan çok sıcak olduğu için ilk defa böyle bir şey denedik. Karın hava almaması gerekiyor, bu nedenle pamuk yorgana sarıp çuvalla etrafını kapattık. Böylece kar erimeden muhafaza ediliyor. Üzerine portakal ve vişne şurupları dökerek vatandaşlara ikram ediyoruz. Tabağını 50 TL’den satıyoruz. Farklı bir serin lezzet oldu" dedi.

Karı tatmak için gelen vatandaşlardan Rıdvan Şahin ise "Hasta olmayacağımı bilsem daha fazla yemek isterdim. Kar ve şerbetin birleşimi oldukça lezzetli olmuş" diye konuştu.

Dağdan kar getirip tatlandırdı, tabağını 50 TL’den satmaya başladı

Konya’dan bölgeye gelen vatandaşlardan Yusuf Şanlı da, "Ben hep soğuk iklimlerde büyüdüm. Kozan çok sıcak, bu serin lezzeti görünce denemek istedim. Gerçekten çok güzel serinletiyor" ifadelerini kullandı.

Beril Solmuşgül - Faruk Yiğenoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Tarihi yel değirmenleri için fikir projesi yarışması başladı Bodrum Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği iş birliğiyle ilçenin simge mekanlarından Değirmenburnu’nda yer alan tarihi yel değirmenlerini geleceğe taşımak amacıyla düzenlenen "Bodrum Değirmenburnu Tarihi Yel Değirmenleri ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" başladı. Toplam 5,5 milyon TL ödül havuzuna sahip olan ulusal yarışma, alanın tarihi dokusunu koruyarak çağdaş ve yenilikçi fikirler üretilmesini hedefliyor. Bodrum’un silüet hattında yer alan, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Değirmenburnu bölgesi için hazırlanan fikir projesi yarışmasının takvimi netleşti ve süreç resmen başladı. TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği desteğiyle tek kademeli, serbest ve ulusal çapta düzenlenen yarışma; tarihi mirası korurken "yerin ruhunu" yansıtacak, peyzaj bütünlüğünü ve kamusal kullanım potansiyelini ön planda tutacak çağdaş çözümler arıyor. Kültürel peyzaj alanı olarak tanımlanan bölgedeki yel değirmenleri ve sarnıç gibi koruma konusu yapı unsurlarını odağına alan yarışma; mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının yenilikçi projelerine sahne olacak. Yarışmacılardan, koruma statüsü yüksek olan bu özel alana hassasiyetle yaklaşarak hem doğayı koruyan hem de Bodrum’un şehir yaşamına değer katacak fikirler geliştirmeleri bekleniyor. TMMOB’a bağlı odalara kayıtlı mimar, şehir plancısı veya peyzaj mimarlarının bireysel veya ekip olarak katılabileceği fikir yarışmasında, dereceye giren güçlü projeler için toplam 5,5 milyon TL ödül dağıtılacak.
Ordu Ordu’da sahile insansız araç olduğu değerlendirilen cisim vurdu Ordu’nun Fatsa ilçesinde sahile insansız hava ya da deniz aracı olduğu değerlendirilen bir cisim vurdu. Ekiplerin bölgede yaptığı incelemenin ardından araç, jandarma ekipleri tarafından kaldırıldı. Olay, ilçenin Bolaman Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar, sabah saatlerinde sahilde şüpheli bir cisim gördü. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Edipler bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından cismin insansız hava ya da deniz aracı olabileceği değerlendirildi. Bu esnada aracının üzeri kapatıldı. Araç, jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, Kriminal Daire Başkanlığı’na teslim edilmek üzere olay yerinden kaldırıldı. "Cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edildi" Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Fatsa ilçemizin Bolaman Mahallesi’nde, 26 Mart 2026 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında yaklaşık 2 metreye 50 santimetre ebatlarında insansız deniz veya hava aracı olduğu değerlendirilen bir cihaz sahilde kıyıya vurmuştur. Ordu İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Timleri (PAMİT) ekiplerince yapılan incelemede cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edilmiştir. Fatsa Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda cihaz gerekli incelemelerin yapılması maksadıyla Fatsa İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timine teslim edilmiş olup, Kriminal Daire Başkanlığına gönderilecektir" denildi. 5 gün önce Ünye ilçesinde mühimmat yüklü İDA imha edilmişti Öte yandan Ordu’nun Ünye ilçesinde 20 Mart tarihinde Yüceler Mahallesi’nde kıyıya aktif ve mühimmat yüklü olduğu değerlendirilen insansız deniz aracı (İDA) vurmuş ve yapılan incelemeler ve kontrollerin ardından 21 Mart Cumartesi Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) ekipleri tarafından kıyıdan yaklaşık 4 kilometre denize çekilerek imha edilmişti.
Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyesporlu filenin sultanlarından büyük başarı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalıkgücü Belediyespor’un voleybol branşında Küçükler ve Midi kategorilerinde elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Ayvalıkgücü Belediyespor’un "Filenin Sultanları" olarak anılan genç sporcuları, katıldıkları il müsabakalarında önemli dereceler elde etti. Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan takım, gösterdiği performansla dikkat çekerken; Midi kategorisinde mücadele eden ekip ise il birinciliğini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Başkan Mesut Ergin, elde edilen sonuçların Ayvalık adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan, Midi kategorisinde ise il birinciliğini elde eden takımımızı gönülden kutluyorum. Sporcularımızın azmi ve disiplini bizleri son derece mutlu ediyor" dedi. Midi kategorisinde şampiyon olan Ayvalıkgücü Belediyespor, 15-16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda ili temsil edecek. Başkan Ergin, bu önemli organizasyon öncesinde sporculara ve teknik ekibe başarı dileklerini ileterek, "Takımımıza Türkiye Şampiyonası’nda üstün başarılar diliyorum. Ayvalık’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum" dedi. Antrenmanda sporcularla bir araya gelerek çalışmaları yerinde izleme fırsatı bulduğunu da belirten Başkan Ergin, genç sporcuların ortaya koyduğu emeğin ve kararlılığın takdire şayan olduğunu söyledi. Ayvalık Belediyesi olarak spora ve gençlere destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Mesut Ergin, "Gençlerimizin yanında olmaya, sporun gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.