SAĞLIK - 09 Temmuz 2024 Salı 09:41

Doktorlar 50. yıl buluşmasında bir araya geldi

A
A
A
Doktorlar 50. yıl buluşmasında bir araya geldi

Doğu Akdeniz Bölgesinin köklü kliniklerinden olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği kuruluşunun 50. Yılını mevcut akademik kadrosu, personeli ve geçmişte verdiği mezunlarının katıldığı toplantıda bir araya gelerek kutladı.


1973 yılında Prof. Dr Gürbüz Baytok tarafından kurulan ve sonrasında gerek Çukurova ve Doğu Akdeniz bölgesindeki, gerekse Doğu ve Güneydoğu Anadolu da ki hastalara hizmet vererek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin gelişmesinde ve ilerlemesinde lokomotif görevi gören klinik bu güne kadar yetiştirdiği 78 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ile de yurdun dört bir yanında hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği 50. Yıl Buluşması’nda bir araya geldi.


Toplantıda 2004 - 2007 dönemi Ç.Ü . Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Tan, 2017 - 2020 yılı Ç.Ü . Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas konuşmaları sonrası birçok doktor klinik gelişimi, akademik çalışmalar, sunulan sağlık hizmetleri konusunda bilgiler verdi.


Dr. Nevzat Aydın, Dr. Sefa Zöhre, Dr. Celal Seçinti kliniğin ilk dönemlerinden açılması ve sonrasında ki büyüme süreci ile ilgili bilgiler hatıralar aktardılar. Geçmişte vefat eden Prof. Dr. Gürbüz Baytok, Dr. Özhan Sürer, Dr. Halil Kuddar, Dr. Ercan Onaç, Dr. Wissam el-Assad, Veli Arslan hatıraları anıldı.


Toplantı sonrasında katılımcılar yemekte bir araya geldi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.