EĞİTİM - 11 Mayıs 2025 Pazar 10:39

Dr. Yıldırım: "Türkiye’de bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat"

A
A
A
Dr. Yıldırım: "Türkiye’de bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat"

Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, gençleri sosyal medya bağımlılığına karşı uyararak, "Türkiye’de ortalama bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat" dedi.


Adana’da Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Yeşilay Adana Şubesi iş birliğiyle ekran, alkol, madde ve tütün bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla "Bağımlılığı Yen, Hayatı Yeniden Kazan" başlıklı bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlik, Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Yıldırım, Türkiye’de ve Adana’da bağımlılığa dair bilgiler vererek, "Türkiye’nin her yerinde 120 şube ve 105 YEDAM merkeziyle 135 bin gönüllü ekibimize sizleri davet etmek isteriz, sizlerle beraber aile hastalığı olan bağımlılık illerinden bir an evvel milletimizin istikbalini kurtarmak istiyoruz. 2025’in aile yılı olması hasebiyle bizler de aileler üzerinde çalışma gayretindeyiz. Önceliğimiz gençlerimiz ve gençliğimizdir. Bu sayede onların aileleriyle daha huzurlu bir adana daha huzurlu bir Türkiye mümkün olacaktır" dedi.


Dr. Yıldırım, sosyal medya bağımlılığına da değinerek, "En güncel verilere göre Türkiye’de ortalama bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat olarak tespit edilmiş durumda. Bunların 2 saat gibi üçte birlik süresi ise sadece sosyal medyada geçiriliyor" diye konuştu.


Konuşmanın ardından YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Tursine Kılınç ve YEDAM klinik psikoloğu Mihriban Taşpınar Çağlıyan tarafından katılımcılara bağımlılıkla mücadele konusunda güncel veriler ve çözüm yollarının anlatıldığı çeşitli sunumlar yapıldı.


Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören program sonunda Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şule Menziletoğlu Yıldız tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.



Dr. Yıldırım: "Türkiye’de bireylerin internette vakit geçirme süresi 7.6 saat"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.