ÇEVRE - 23 Ağustos 2024 Cuma 13:20

Feke Belediye Başkanı Özen mahallelinin su sorunun çözmek için kolları sıvadı

A
A
A
Feke Belediye Başkanı Özen mahallelinin su sorunun çözmek için kolları sıvadı

Adana’nın Feke ilçesindeki bir mahalleye yıllar önce içme suyu yapımından sonra bir daha su gelmeyince mahalleli de katır ve eşeklerle su çekmek zorunda kaldı. Bu durumun haber olması üzerine Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, mahalle sakinleri ile görüştü.


Feke’nin Ormancık Mahallesi’nde yıllar önce yapılan içme suyu hattı nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle mahalleli en yakın çeşmeden katır ve eşeklerle su çekmek zorunda kalıyor. Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, suyu olmayan mahalleye giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. Özen, köylerde vatandaşların su sorunu yaşamaması için belediyenin tüm imkanlarının halkın hizmetine sunulduğunu belirtti.


Başkan Özen, “Göreve geleli 5 ay oldu. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak, sorunların yerinde tespiti için el birliği ile tüm ekiplerimiz sahada. Burada su kaynaklarımız var. Bunun sizlere doğru ulaşımı için bizim sorumluluk sahamız olmamasına rağmen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de devletimiz kurumları ile tüm imkanlar kullanılarak gereken yapılacak. Sadece Ormancık Mahallemiz için değil, su ve yol sorunu olan 48 mahallemizin eksiklerini gidermek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. 2 yıl içinde hedefimiz yıllardır süren sorunları bertaraf ederek Feke halkının su, yol gibi öncelikli temel ihtiyaçlarını çözmek, ardından çocuklarımız için parklar, kadınlarımız için sosyal alanlar oluşturmak, geleceğimiz olan gençlerin ilçemizden göçünü önlemek için projelerimizi hayata geçireceğiz. Sizler bana güvenip oy verdiniz, ben de önümüzde 4 yıl içinde bu güveninizi boşa çıkarmadan sizler için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum. Birlikte Feke’yi yöneteceğiz ve Feke’nin geleceğini sizlerle birlikte yöneteceğiz” dedi.



Zeydan Karalar’dan Ormancık halkına müjde


Başkan Özen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı vatandaşların yanında aradı. Karalar, telefonda Ormancık Mahallesi sakinlerinin su sorununun çözülmesi, su kaynaklarının halka doğru ulaşması için tüm ekiplerin özveri ile çalışacağının sözünü verdi. Başkan Karalar, Ormancık Mahallesi’ndeki su sorununun kendisine yeni iletildiğini ifade ederek, sorunun çözülmesi için ASKİ ekiplerinin yerinde çalışma yapacağını söyledi.



Feke Belediye Başkanı Özen mahallelinin su sorunun çözmek için kolları sıvadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MTK’de yapay zeka ve dijital ebeveynlik paneli yoğun ilgi gördü Muğla Teknoloji Koleji ev sahipliğinde düzenlenen "Yapay Zeka Çağında Eski Köye Yeni Adet" panelinde yapay zekanın eğitime etkileri, dijital ebeveynlik ve oyunla öğrenme süreçleri uzman isimlerin katılımıyla ele alındı. Muğla Teknoloji Koleji (MTK) ev sahipliğinde düzenlenen panelde, yapay zeka, dijital ebeveynlik ve oyunla öğrenme süreçleri masaya yatırıldı. Uzman isimlerin katıldığı etkinlikte, teknolojinin eğitime entegrasyonu ve ailelerin değişen rolü ele alındı. Muğla Teknoloji Koleji, eğitim dünyasındaki dijital dönüşümü ve çocukların bu süreçteki gelişimini konu alan dev bir organizasyona imza attı. MUTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Yapay Zeka Çağında Eski Köye Yeni Adet" başlıklı panel, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bilal Duman üstlenirken; eğitim dünyasının yakından tanıdığı Doç. Dr. Özgür Bolat ve Prof. Dr. Yavuz Samur konuşmacı olarak yer aldı. Uzmanlar, "Bilgiyi bilince nasıl dönüştürürüz?" sorusuna odaklanarak yapay zekânın eğitimdeki etkilerini, dijital ebeveynliğin sınırlarını ve çocukların dijital dünyayla kurduğu sağlıklı ilişkiyi farklı perspektiflerden değerlendirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MTK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özden Gürbüz, kurum olarak teknolojiyi sadece bir araç değil, eğitimin dönüştürücü bir gücü olarak gördüklerini vurguladı. Gürbüz; "Bugün bilgiye ulaşmak artık çok kolay; ancak asıl mesele o bilgiyi anlamlandırmak ve bilince dönüştürebilmektir. ’Eski köye yeni adet’ diyerek, köklerimizi ve insani bağlarımızı koruyarak yeni dünyanın gerekliliklerine uyum sağlamayı hedefliyoruz. Yapay zeka çağında çocuk yetiştirmek, sadece teknolojiyi bilen değil; düşünen, sorgulayan ve etik değerleri güçlü bireyler yetiştirmek demektir" dedi. Dijital ebeveynlik ve oyun dostu yaklaşım Hiçbir teknolojinin bir öğretmenin dokunuşunun veya ebeveyn rehberliğinin yerini tutamayacağını belirten Ali Özden Gürbüz, Muğla Teknoloji Koleji’nin vizyonuna dair "Biz sadece kendi çatımız altındaki öğrencilere değil, Muğla’nın tüm eğitim paydaşlarına hitap eden bir kurumuz. Şehrimizin eğitim seviyesini yukarı taşımak adına iş birliklerimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. Etkinlik boyunca katılımcılar, dijital çağda çocukların gelişimi için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiği konusunda önemli ipuçları aldı. Uzman konuşmacılar, yapay zekânın sunduğu fırsatların yanı sıra dijital dünyada bilinçli var olabilmenin yöntemlerini örneklerle paylaştı.
Ankara ‘Barış Anneleri’ heyeti Adalet Bakanlığına Öcalan’la görüşmek için dilekçe sundu ’Barış Anneleri’ ve DEM Partili milletvekillerinden oluşan heyet, Adalet Bakanlığına terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebini içeren dilekçeyi sundu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve beraberindeki ‘Barış Anneleri’ heyeti, Anneler Günü dolayısıyla Adalet Bakanlığı önünde bir araya geldi. Heyet, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme talebini içeren dilekçeyi Bakanlığa sundu. Dilekçenin teslim edilmesinin ardından Doğan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. DEM Parti olarak ’Barış Annelerine’ yalnızca eşlik ettiklerini aktaran Doğan, "Bu süreçte kolaylaştırıcı olmaya ve sözlerini taşıyabilecekleri zemini oluşturmaya çalıştık. Müzeyyen anne, buradaki üç anne adına başvurdukları siyasi partilerden olumlu geri dönüş aldıklarını ve kendileriyle diyalog kurmaktan memnuniyet duydukları ifade etti. Binlerce anne adına buradalar, artık hiçbir annenin ağlamaması ve bu sürecin başarıya ulaşması için isteklerini taleplerini ilettiler. Bu sürecin asıl muhataplarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Abdullah Öcalan’ın da sürece katkılarının daha etkine hale gelebilmesi için gerekenlerin yapılmasını ifade ettiklerini söylediler. Umutlarının tazelendiğini ve bu sürece dair de kararlılıklarının devam edeceğini ifade ettiler" dedi.